Până la sfârșitul anului 2019, submarinul strategic rusesc Kniaz Vladimir va lansa o rachetă balistică Bulava

Comandantul Flotei ruse de Nord, viceamiral Aleksandr Moiseev, a declarat, pe 22.10.2019, pentru agenția de presă Tass, că, în cadrul testelor de stat, până la sfârșitul anului 2019, submarinul nuclear Kniaz Vladimir, Proiect 955A, va lansa o rachetă balistică Bulava.

“Planurile curente prevăd încheierea testelor și introducerea submarinului în dotarea Forțelor Navale, până la sfârșitul anului 2019. În etapa finală a testelor, va fi efectuată verificarea tuturor armamentelor, inclusiv a complexului de rachete de bază”, a precizat Moiseev.

Comandantul Flotei de Nord a adăugat că predarea submarinului către Forțele Navale “se va face sub pomul de Crăciun”, adică în decembrie 2019. Acesta a precizat că submarinul va executa serviciul în compunerea Flotei de Nord.

Construit la Șantierul Naval Sevmash din Severodvinsk (parte a Corporației Întrunite Constructoare de Nave), Kniaz Vladimir, primul submarin cu destinație strategică din cadrul Proiectului 955A, clasa Borei-A, este destinat pentru îndeplinirea misiunilor de descurajare strategică. Înzestrarea de bază a submarinului este reprezentată de cele 16 rachete balistice Bulava.

Comentariu remnmilitaryblog.com: În prezent, Forțele Navale ale Federației Ruse dispun de trei submarine nucleare purtătoare de rachete balistice Proiect 955, clasa Borei: K-535 Yuri Dolgoruky, K-550 Aleksandr Nevsky și K-551 Vladimir Monomah. Primul se află în dotarea Flotei de Nord, iar următoarele două în cea a Flotei din Oceanul Pacific.

Alte cinci submarine de acest tip, modernizate, Proiect 955A, clasa Borei-A, se află în construcție: K-549 Kniaz Vladimir, Kniaz Oleg, Generalissimus Suvorov, Imperator Aleksandr III și Kniaz Pozharsky. Primul dintre acestea se află în teste pe mare, în timp ce ultimele patru vor fi lansate la apă în 2020.

Diferența pincipală dintre cele două tipuri de submarine, Borei și Borei-A, constă în numărul de rachete Bulava aflate la bord. În timp ce submarinele inițiale pot primi 12 rachete balistice, sumarinele modernizate pot fi dotate cu 16 rachete.

Sursa: tass.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s