În Crimeea, ar putea fi înființat un poligon pentru testarea aparatelor de zbor fără pilot

Co-președintele grupului Aeronet al Inițiativei Tehnologice Naționale (TTI) din Federația Rusă, Serghei Zhukov, a declarat, pe 24.10.2019, pentru agenția de presă Tass, că, în Crimeea, ar putea fi creat un poligon pentru testarea aparatelor de zbor fără pilot, inclusiv a celor care se presupune că vor îndeplini misiuni pe mare.

Anterior, acesta a spus că, în Federația Rusă este planificată crearea unei întregi rețele de poligoane pentru testarea dronelor care cântăresc peste 30 de kilograme. Primul poligon este în curs de înființare în Regiunea Tver, unde, pentru prima dată, va fi verificată o platformă digitală pentru testarea dronelor.

“Locurile de dislocare pentru rețeaua de poligoane nu au fost încă stabilite. Cred însă că Peninsula Crimeea are șanse mari, întrucât nu este vorba doar de poligoane universale, ci și de poligoane specializate. În Crimeea pot fi testate dronele cu destinație maritimă, care pot îndeplini miaiuni de căutare, salvare control al acvaculturii și de alt tip”, a precizat Zhukov.

Acesta a menționat, de asemenea, că, între altele, creatorii de drone au nevoie de posibilități pentru testarea echipamentelor aeronautice, sistemelor de comunicații și altor tehnologii implementate. De aceea, linia de coastă accidentată a Crimeii va permite testarea unei multitudini de soluții. În același timp, terenurile agricole din peninsulă pot deveni o platformă pentru testarea aparatelor destinate agriculturii.

Zhukov a adăugat că este luată în considerare opțiunea poligoanelor cu diferite specializări. De exemplu, în nordul țării ar putea fi constituită o bază pentru testarea dronelor destinate pentru lucrul în zona arctică.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Ținând cont de poziția geografică și de relieful său, Peninsula Crimeea reprezintă un loc propice pentru testarea de tehnică navală sau aeriană, destinată să lucreze pe mare ori deasupra acesteia.

Astfel, după integrarea Peninsulei Crimeea în anul 2014, Federația Rusă a dezvoltat o serie de centre pentru teste de acest tip.

În localitatea Feodosia, a fost înființat un Centru de testări al Forțelor Navale.  În timpul Uniunii Sovietice, poligonul din Feodosia a fost principala platformă pentru testarea armamentelor Forțelor Navale. Aici au fost testate torpile, bombe de adâncime și alte tipuri de muniții. De asemenea, au fost efectuate teste de marș pentru submarine de perspectivă. Potrivit experților ruși, transformarea poligonului într-un Centru de testări va permite testarea rapidă și trecerea în exploatare a tehnicii noi pentru Forțele Navale.

La jumătatea lunii mai, în poligon a început testarea aparatului submarin fără pilot Klavesin-2R. În acest scop este utilizată o porțiune de litoral din Crimeea cu proprietăți hidrologice unice din apropiere de Feodosia. În zona unui vulcan dispărut s-a format un peisaj complex al fundului mării, cu adâncimi mari. Aici sunt executate, de asemenea, trageri de luptă și exerciții navale cu nave de suprafață și submarine aparținând Flotei ruse din Marea Neagră.

După cum a precizat expertul independent în domeniul marinei militare, Aleksandr Mozgovoi, probabil, Crimeea va deveni locul de bază pentru testarea noilor complexe robotizate rusești, precum și altor categorii de tehnică pentru Forțele Navale. “Clima și condițiile meteorologice din acest raion permit desfășurarea lucrărilor aproape pe tot parcursul anului, ceea ce accelerează în mod semnificativ testele“, a spus expertul.

De asemenea, în apropiere de Feodosia, pe aerodromul din Kirovskoe, se află o filială a Centrului de stat 929 pentru teste de zbor V.P. Cikhalov al Ministerului Apărării din Akhtubinsk (Regiunea Astrakhan). Pe aerodrom se desfășoară teste ale tehnicii de aviație, în special în condițiile desfășurării de zboruri deasupra mării.

În acest context, posibilitatea alegerii Peninsulei Crimeea pentru înființarea unui poligon de testare a dronelor este una cu o probabilitate foarte ridicată. Este posibil ca o locație pentru acesta să fie aleasă tot în sudul peninsulei.

Sursa: tass.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s