Aviația navală a FRMN a executat bombardamente practice, într-un poligon din Crimeea

Serviciul de presă al Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a anunțat, pe 25.10.2019, că, în timpul unui exercițiu tactic de zbor, echipaje ale avioanelor Su-30SM, Su-27 și Su-24M din compunerea Aviației navale și Apărării Antiaeriene a Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) au executat bombardamente practice, într-un poligon din Crimeea.

“Potrivit planului exercițiului, un avion de cercetare Su-24MR, care desfășura misiuni specifice, a descoperit un punct de comandă al adversarului convențional, amplasat în teren muntos. Pentru distrugerea adversarului, în aer au fost ridicate avioane de vânătoare multirol Su-30SM și Su-27, precum și bombardiere de front Su-24M. Echipajele acestora au executat un atac cu bombe asupra adversarului, întrebuințând bombe de aviație de tip OFAB-250-270”, se arată în comunicatul de presă.

Reprezentanții Regiunii Militare Sud au precizat că, în timpul zborurilor de antrenament, piloții au îndeplinit normative pentru decolările extreme și executarea de bombardamente asupra unor ținte terestre, în raionul Muntelui Konchevskaya, în poligonul intercategorii Opuk, întrebuințând 12 bombe de aviație.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Exercițiul tactic de zbor a fost executat în cadrul Regimentului 43 Aviație de Asalt – Saki din cadrul Aviației navale a FRMN.

În structura regimentului se află o escadrilă de aviație de vânătoare, dotată cu 12 avioane de tip Su-30SM, și o escadrilă de aviație mixtă, în înzestrarea căreia se află avioane de bombardament Su-24M și avioane de cercetare Su-24MR.

În ceea ce privește avioanele de vânătoare Su-27, lucrurile sunt puțin neclare. Potrivit datelor cunoscute anterior, în compunerea Aviației navale a FRMN nu se află avioane de acest tip. Singurele avioane de vânătoare de tip Su-27 din Peninsula Crimeea sunt dislocate pe aerodromul Belbek și aparțin Regimentului 38 Aviație de Vânătoare al Diviziei 27 Aviație Mixtă – Belbek. Regimentul nu face parte din Aviația navală a FRMN, ci aparține Armatei 4 Forțe Aeriene și Apărare Antiaeriană – Rostov pe Don, deci Aviației Operativ-Tactice a Regiunii Militare Sud. Însă, nu este pentru prima dată când surse cu credibilitate foarte mare precum Ministerul Apărării (mil.ru) sau secția militară a agenției de presă Interfax (militarynews.ru) asociază avioanele Su-27 cu Aviația navală a FRMN. În plus, în ultima perioadă, în fluxurile de știri a apărut sintagma Aviația navală și Apărarea Antiaeriană a FRMN, în loc de Aviația navală a FRMN. Astfel, deși reprezentanții ruși nu au făcut mențiuni în acest sens, este posibil ca misiunile FRMN să fi fost extinse, prin preluarea unor responsabilități de poliție aeriană. Acest lucru implică preluarea unor avioane de vânătoare de tip Su-27, care, fie operează în continuare de pe aerodromul Belbek, fie au fost redislocate pe aerodromul Saki. Trebuie menționat faptul că, pe măsura dotării Aviație de Vânătoare cu tehnică nouă de tip Su-30SM, Su-30M2 și Su-35S, aceasta dispune de un excedent de avioane de tip Su-27, în diverse versiuni, care încă mai pot fi întrebuințate în luptă.

Cotidianul Izvestia a publicat un material video referitor la exercițiul desfășurat în Peninsula Crimeea, care poate fi vizualizat la adresa:

https://iz.ru/936011/2019-10-25/rossiiskie-samolety-otrabotali-bombardirovki-na-ucheniiakh-v-krymu.

Din acesta rezultă că la activități a participat un avion de vânătoare Su-27 cu numărul de bord 60 roșu. Acesta nu se regăsește între avioanele de vânătoare cunoscute de pe aerodromul Belbek, fapt ce confirmă teoria potrivit căreia FRMN a primit în dotare avioane de vânătoare Su-27 (cel mai probabil pe aerodromul Saki).

Surse: militarynews.ru, iz.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s