Submarine nucleare rusești vor testa armamente noi, la mare adâncime, în Marea Norvegiei

Serviciul de presă al Flotei de Nord din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a anunțat, pe 26.10.2019, că echipajele submarinelor nucleare multirol Nyzhniy Novgorod și Pskov, care au trecut la îndeplinirea de misiuni la mare adâncime în Marea Norvegiei, vor testa armamente noi.

“În timpul scufundărilor la mare adâncime, vor fi testate modele individuale de echipamente și arme, pentru a verifica specificațiile declarate de producători”, se arată în comunicatul de presă.

Potrivit comunicatului, scufundările la mare adâncime vor fi efectuate alternativ de către echipajele submarinelor, “inclusiv la adâncimea maximă prevăzută pentru submarinele de acest tip”. “În timpul scufundărilor, care se vor desfășura pe parcursul săptămânii viitoare, echipajele vor practica tactici și diferite tipuri de manevrare, la o gamă largă de adâncimi”, se mai arată în comunicat.

Statul major al Flotei de Nord a subliniat faptul că scufundările la mare adâncime în apele neutre ale Mării Norvegiei reprezintă o practică curentă folosită de submarinele rusești. “Adâncimile Mării Barents nu permit submarinelor de diferite tipuri să se scufunde în siguranță până la adâncimea maximă”, au precizat reprezentanții Statul major al Flotei de Nord.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Submarinele nucleare B-534 Nyzhniy Novgorod și B-336 Pskov sunt submarine identice, Proiect 945A, clasa Kondor. Acestea aparțin Diviziei 7 Submarine a Flotei de Nord.

Adâncimea de lucru pentru submarinele de acest tip este de 480 de metri, iar adâncimea maximă de scufundare de 600 de metri.

Ambele submarine sunt purtătoare de rachete de croazieră Kalibr.

Este posibil ca, în cursul activităților, care vor fi executate săptămâna viitoare, să fie efectuate lansări de rachete Kalibr sau chiar de rachete hipersonice noi, probabil de tip Zircon.

Sursa: militarynews.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s