Pe timpul dislocării în Africa de Sud, bombardierele rusești Tu-160 au efectuat un zbor deasupra Oceanului Indian

Departamentul pentru informare și comunicații în masă din cadrul Ministerului rus al Apărării a anunțat, pe 26.10.2019, că, în timpul șederii în Africa de Sud, cele două bombardiere strategice rusești de tip Tu-160 au efectuat un zbor, pe timp de noapte, deasupra acvatoriului Oceanului Indian.

“În cadrul vizitei internaționale a unui grup de aviație al Forțelor Aerocosmice în Africa de Sud, bombardierele strategice Tu-160 au executat un zbor în spațiul aerian situat deasupra Oceanului Indian. Zborul s-a desfășurat pe timp de noapte”, se arată în comunicatul de presă.

Avioanele rusești au decolat de pe aerodromul Waterkluf de lângă Pretoria și au aterizat pe aeroportul Johannesburg. “Zborul a fost efectuat în strictă conformitate cu regulile internaționale de întrebuințare a spațiului aerian”, au precizat reprezentanții Ministerului rus al Apărării.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Vizita avioanelor strategice rusești în Africa de Sud a fost o copie la indigo a celei efectuate în Venezuela la sfârșitul anului 2018. Grupul de aviație a inclus, în ambele cazuri, două bombardiere Tu-160 și două avioane militare de transport de tip Il-62 și An-124 Ruslan. Unul dintre cele două bombardiere, Vasili Reshetnikov (număr de bord 02, număr de înregistrare RF-94102), a participat atât la vizita din Venezuela, cât și la cea din Africa de Sud. Ambele vizite au durat trei zile, iar în ziua a doua au fost executate misiuni de patrulare: în 2018 în Marea Caraibilor, în 2019 în Oceanul Indian.

Surse: mil.ru, militarynews.ru, tass.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s