Militarii ruși din Cecenia au întrebuințat noile complexe de război electronic Silok împotriva dronelor

Serviciul de presă al Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a anunțat, pe 29.10.2019, că subunități de război electronic au întrebuințat noile complexe Silok pentru respingerea unor atacuri ale aparatelor de zbor fără pilot ale adversarului convențional, în Republica Cecenă.

“În cadrul unui exercițiu tactic cu dublă partidă la nivel batalion, care a fost executat în poligonul Gvardeets, subunități de război electronic ale marii unități de infanterie moto din Republica Cecenă au respins atacul a aproximativ 15 drone ale adversarului convențional asupra unui punct de comandă, întrebuințând noile complexe de război electronic Silok”, se arată în comunicatul de presă.

Reprezentanții Regiunii Militare Sud au informat că, pe parcursul exercițiului, după contracararea dronelor, echipajele complexelor multifuncționale Leer și Borisglebsk au suprimat sistemele alectronice de conducere ale adversarului.

Comentariu remnmilitaryblog.com: În Cecenia este dislocată Divizia 140 Infanterie Moto a Armatei 58 arme întrunite – Vladikavkaz din cadrul Trupelor Regiunii Militare Sud.

Divizia a fost formată, în perioada 2016-2017, prin reorganizarea Brigăzilor 8, 17 și 18 Infanterie Moto. Unitățile diviziei sunt dislocate în garnizoanele Hankala, Kalinovskaya, Shali și Borzoy.

Forțele principale ale diviziei sunt reprezentate de trei regimente de infanterie moto (291, 70 și 71) din Borzoy, Shali și Kalinovskaya, preum și de un batalion de tancuri. Pe lângă acestea, în organica diviziei se mai află câte un regiment de artilerie (50) și de apărare antiaeriană (1203).

În compunerea diviziei se află o companie de război electronic, precum și o companie de UAV-uri.

Începând din anul 2018, Forțele Armate ale Federației Ruse întrebuințează complexele de război electronic Silok-01 și Zhytel pentru crearea așa-numitelor zone pentru interzicerea zborurilor dronelor. Această procedură a fost întrebuințată, pentru prima dată, în cadrul manevrelor strategice Est-2018.

De asemenea, complexul de război electronic Silok, cu o rază de acțiune de patru kilometri, a fost întrebuințat și testat și în cadrul operației militare din Siria. Potrivit anumitor surse, acesta a fost semnalat și în estul Ucrainei.

Probabil, noile complexe de război electronic Silok au fost aduse în Regiunea Militară Sud în perioada 2018-2019.

Sursa: tass.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s