Nava purtătoare de rachete Orekhovo-Zuevo a FRMN a executat un exercițiu comun cu complexe de coastă Bal

Departamentul asigurare informațională al Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) a anunțat că, pe 29.10.2019, echipajul navei mici purtătoare de rachete Orekhovo-Zuevo și echipaje de luptă ale complexelor de rachete de coastă Bal au desfășurat un exercițiu comun, cu executarea de lansări electronice de rachete asupra unor ținte navale.

Activitățile au fost executate în conformitate cu Planul de pregătire pentru luptă și al activităților zilnice ale forțelor FRMN.

Potrivit planului exercițiului, nava mică purtătoare de rachete Orekhovo-Zuevo a descoperit un detașament de nave ale adversarului convențional, care, simultan, a început să fie escortat de un divizion de rachete de coastă Bal. După ce au identificat amenințarea executării unui atac cu rachete asupra obiectivelor de infrastructură ale FRMN, echipajele navei și ale complexelor de rachete de coată au simulat ducerea unei lupte navale.

În timpul exercițiului, efectivele posturilor de luptă pentru apărarea antiaeriană ale navei Orekhovo-Zuevo au respins atacul cu rachete al navelor adversarului și au executat un atac de răspuns, simultan cu echipajele complexelor de rachete de coastă Bal, distrugând detașamentul de nave.

Lupta de instrucție a fost efectuată cu executarea de lansări electronice de rachete, fără întrebuințarea practică a armamentului de rachete.

Analiza exercițiului comun a demonstrat capacitatea navei de a îndeplini misiuni eficiente de apărare, împreună cu complexele de rachete de coastă ale FRMN, în condițiile întrebuințării unor categorii moderne de armamente.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Nava mică purtătoare de rachete Orekhovo-Zuevo aparține Brigăzii 41 Vedete Purtătoare de Rachete – Sevastopol, din cadrul Bazei Navale Crimeea – Sevastopol. Nava este dotată cu complexul universal de rachete Kalibr-NK, ce întrebuințează rachete antinavă (3M54) și rachete de croazieră (3M14) pentru distrugerea țintelor terestre.

Divizionul de rachete de coastă Bal aparține Brigăzii 15 Rachete și Artilerie de Coastă – Sevastopol din cadrul Corpului 22 Armată – Simferopol al Trupelor de Apărare de Coastă ale FRMN. În compunerea brigăzii se află două divizioane mobile, dotate cu complexe de rachete Bastion și Bal, precum și un divizion staționar, în înzestrarea căruia se află complexe de rachete Utes.

În ultima perioadă, în cadrul FRMN a început să fie implementat un sistem de cercetare și foc, format din nave de luptă și complexe de rachete de coastă. Astfel, pentru a nu fi descoperite de adversar, complexele de rachete de coastă lucrează cu radarele oprite, în timp de misiunile de cercetare și de indicare a țintelor pentru acestea sunt îndeplinite de nave de luptă moderne, cu o vizibilitate redusă pentru radarele adversarului.

În acest fel, navele de luptă ale adversarului convențional aflate în acvatoriul Mării Negre pot fi lovite fără să aibă timp să reacționeze.

Anterior, misiuni de acest tip au fost îndeplinite de nava de patrulare Vasili Bykov și complexe de rachete de coastă de tip Bastion. În timp ce nava dispune de rachete antinavă Kalibr, complexele Bastion întrebuințează rachete de tip Onyks. O combinație de acest tip poate fi distructivă pentru nave individuale sau grupări navale aflate în orice punct al acvatoriului Mării Negre.

Sursa: mil.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s