Aviația Operativ-Tactică rusă a exersat ducerea luptei aeriene în stratosferă, deasupra teritoriului Armeniei

Serviciul de presă al Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a anunțat că, pe 30.10.2019, în cadrul verificării de control pe anul de instrucție 2019, piloți ai Aviației Operativ-Tactice din cadrul Bazei Aeriene – Erebuni (Armenia) au exersat ducerea luptei aeriene în stratosferă.

Echipaje ale avioanelor de vânătoare MiG-29 au fost alertate și au efectuat scoaterea avioanelor de pe aerodrom de sub atacul aerian al adversarului convențional și au exersat ducerea luptei aeriene la diverse altitudini, inclusiv în stratosferă, la peste 12.000 de metri. Rolul adversarului a fost jucat de piloți și avioane ale Ministerului Apărării din Armenia.

În timpul luptelor aeriene, piloții au executat lansări electronice de rachete dirijate și nedirijate asupra adversarului convențional.

În total, la verificare participă peste 300 de militari din cadrul presonalului navigant și tehnic, precum și peste 50 de unități de tehnică auto și de aviație.

În nordul Armeniei, în localitatea Ghiumri, este dislocată Baza Militară 102 a Forțelor Armate ale Federației Ruse, care desfășoară serviciul de luptă în cadrul Sistemului integrat de apărare antiaeriană al CSI. Pe 20 august 2010, Federația Rusă și Armenia au prelungit, până în anul 2044, acordul privind dislocarea bazei pe teritoriul armean. Protocolul încheiat între părți prevede și extinderea geografică și strategică a zonei de responsabilitate a bazei. În dotarea acesteia se află complexe de rachete antiaeriene S-300V și Buk-M1-2, precum și avioane de vânătoare MiG-29, elicoptere de asalt Mi-24P și elicoptere de transport Mi-8MT.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Din punct de vedere structural, Baza 3624 Aeriană – Erebuni face parte din organica Armatei 4 Forțe Aeriene și Apărare Antiaeriană – Rostov pe Don a Regiunii Militare Sud. Din punct de vedere operațional, baza îndeplinește misiuni în subordinea Bazei Militare 102 – Ghiumri.

Baza militară rusă din Armenia are statut de brigadă de infanterie moto întărită. În organica acesteia se află nouă batalioane, șase divizioane, șase companii și patru plutoane.

În sprijinul bazei, în Armenia se află un divizion de rachete antiaeriene S-300V4, un divizion de rachete antiaeriene Buk-M1-2, o baterie de rachete Iskander-M, o baterie de artilerie reactivă Smerci și o companie de cercetare.

Sursa: mil.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s