Complexe antiaeriene S-400 din sudul Federației Ruse au respins atacul bombardierelor strategice ale adversarului

Serviciul de presă al Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a anunțat că, pe 30.10.2019, în Ținutul Krasnodar, echipaje ale complexelor de rachete antiaeriene S-400 au desfășurat un exercițiu de respingere a atacurilor bombardierelor strategice ale adversarului convențional asupra unor obiective importante.

În timpul activităților practice, care au fost executate pe timp de zi și de noapte, echipajele stațiilor de radiolocație au îndeplinit misiuni de descoperire, identificare, indicare a țintelor și de escortare a țintelor aeriene în zona de responsabilitate, în condițiile întrebuințării active de către adversar a mijloacelor de război electronic.

Echipajele instalațiilor de lansare au efectuat lansări electronice de rachete, distrugând rachete de croazieră individuale și grupate ale adversarului.

Exercițiul a fost executat în cadrul verificării de control a Trupelor Regiunii Militare Sud pe anul de instrucție 2019. Bilanțul verificării va fi efectuat în luna noiembrie, în timpul unei ședințe a Consiliului Militar al regiunii.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Este evident faptul că exercițiul s-a bazat pe experiența obținută de militarii Regiunii Militare Sud, în urma misiunii desfășurate, pe 19 octombrie, în Marea Neagră, de două bombardiere strategice B-52H ale Forțelor Aeriene americane.

Probabil, simularea unui atac asupra Peninsulei Crimeea de către avioanele americane reprezintă un câștig pentru ambele părți. În timp ce partea americană a testat modul de reacție al părții ruse și s-a acomodat cu situația din zona Mării Negre, militarii ruși au avut posibilitatea să folosească ținte reale americane pentru instruirea în ceea ce privește respingerea unui atac aerian.

Reprezentanții militari ruși vor folosi lecțiile învățate în urma misiunii americane pentru a stabili proceduri și modalități de răspuns pentru respingerea unor eventuale atacuri americane.

Cu toate acestea, se poate aprecia că, simulările realizate de avioanele americane au reprezentat doar o procedură de descurajare, care nu poate fi aplicată în cazul unui conflict real. În primul rând, împotriva Peninsulei Crimeea, bombardierele strategice americane nu vor putea să-și îndeplinească rolul de bază, respectiv acela de bombardier. Pentru lansarea de bombe, avioanele americane ar trebui să pătrundă deasupra teritoriului peninsulei, ceea ce este aproape imposibil, ținând cont de mijloacele de apărare antiaeriană deținute de partea rusă. Astfel, singura posibilitate pentru acestea rămâne lansarea de rachete de croazieră, care de altfel a și fost luată în calcul de partea rusă la planificarea exercițiului de apărare antiaeriană. Ținând cont de posibilitățile multiple de răspuns ale părții ruse împotriva rachetelor de croazieră este greu ca acestea să atingă teritoriul Crimeeii. Pentru a nu intra în zona de acțiune a Apărării Antiaeriene a Federației Ruse, bombardierele trebuie să lanseze rachetele de la distanțe de peste 400 de kilometri sau chiar mai mult, fapt ce va oferi părții ruse timp sufucient pentru distrugerea acestora deasupra Mării Negre.

Sursa: mil.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s