Fregata Amiral Essen a FRMN a revenit la Sevastopol, după executarea unui exercițiu de ducere a luptei navale

Departamentul asigurare informațională al Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) a anunțat că, pe 31.10.2019, echipajul fregatei Amiral Essen a revenit în punctul de dislocare permanentă din Sevastopol, după executarea unui exercițiu de ducere a luptei navale cu o navă a adversarului convențional.

Potrivit planului exercițiului, nava adversarului s-a apropiat de zona navală protejată din Marea Neagră, fără să răspundă la apelurile fregatei Amiral Essen și fără să intre în legătură cu aceasta.

Rolul navei care a încălcat granița maritimă a fost jucat de nava mică antisubmarin Kasimov.

La apariția amenințării de distrugere a grupării navale și a obiectivelor de infrastructură ale FRMN, echipajul fregatei a lovit nava adversarului convențional, prevenind astfel un atac asupra forțelor proprii.

Exercițiul de apărare a zonei navale protejate a fost executat în conformitate cu planul de pregătire pentru luptă a forțelor flotei.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Zona navală protejată a unui stat începe de la țărm și este reprezentată de apele teritoriale (12 mile marine), urmate de zona contiguă (încă 12 mile marine) și zona economică exlusivă (până la 200 de mile marine).

Fregata Amiral Essen, purtătoare de rachete de croazieră Kalibr, aparține Diviziei 30 Nave de Suprafață – Sevastopol din cadrul FRMN. Aceasta este una din cele trei fregate noi, Proiect 11356, introduse în dotarea FRMN în ultimii ani.

Fregata este destinată pentru îndeplinirea de misiuni în zona maritimă îndepărtată și, din această cauză, exercițiul desfășurat în Marea Neagră nu este specific navelor de acest tip. De regulă, apărarea zonelor maritime protejate se face cu nave mai mici, de genul navelor de patrulare, navelor mici antisubmarin sau vedetelor purtătoare de rachete.

Sursa: mil.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s