Piloții Aviației ambarcate a Flotei ruse de Nord au încheiat pregătirea pe simulatorul din Crimeea

Serviciul de presă al Flotei de Nord din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a anunțat, pe 31.10.2019, că piloții regimentului de aviație ambarcată din cadrul Armatei de Forțe Aeriene și Apărare Antiaeriană, care s-au antrenat, timp de o lună, pe simulatorul NITKA de pe aerodromul Saki din Crimeea, au revenit pe aerodromul de dislocare permanentă Severomorsk-3 din Regiunea Murmansk.

Transferul celor trei avioane MiG-29K și două MiG-29KUB, precum și a personalului navigant și tehnic din compunerea regimentului s-a făcut pe etape, cu aterizări intermediare pe aerodromuri din partea centrală a Federației Ruse.

În prezent, piloții avioanelor de vânătoare au trecut la pregătirea pentru luptă planificată și la desfășurarea de zboruri în condițiile perioadei de toamnă-iarnă și apropierii nopții polare, care va începe în Regiunea Murmansk peste o lună.

La antrenamentele pe simulatorul NITKA au participat peste 10 piloți, sub conducerea comandantului regimentului, colonel Vladimir Kokurin. Aceștia au efectuat peste 10 schimburi de zbor, care au inclus peste 250 de treceri la joasă altitudine peste simulator, aproximativ 100 de atingeri ale pistei, precum și aterizări cu cârlig de prindere.

În urma antrenamentului, câțiva dintre cei mai pregătiți piloți ai Aviației ambarcate au obținut accesul la executarea de zboruri de pe portavion, iar comandantul regimentului a urmat un program de pregătire și a susținut examenul pentru pilot-instructor.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Avioanele și personalul participant la stagiul de pregătire din Crimeea aparțin Regimentului 100 Aviație de Vânătoare – Severomorsk din cadrul Armatei 45 Forțe Aeriene și Apărare Antiaeriană – Severomorsk a Flotei de Nord.

Aviația ambarcată a Flotei de Nord mai include un regiment de aviație de vânătoare, respectiv Regimentul 279 Aviație de Vânătoare – Severomorsk. În dotarea acestuia se află avioane de vânătoare de tip Su-33 și avioane de instrucție Su-25UTG.

Piloții și tehnica din cele două regimente desfășoară, alternativ, perioade de pregătire pe complexul NITKA din Crimeea, în vederea executării de misiuni de luptă pe portavionul Amiral Kuznetsov, singura navă de acest tip din dotarea Forțelor Navale ale Federației Ruse.

Echipajele avioanelor de vânătoare de tip MiG-29K și MiG-29KUB ale Flotei de Nord au fost redislocate pe aerodromul Saki, pe 28.09.2019, efectuând zboruri de peste 2.500 de kilometri. Potrivit unor date anterioare, la antrenament au participat 17 piloți.

În perioada următoare, pentru desfășurarea de antrenamente la NITKA din Saki vor sosi și piloți ai Regimentului 279 Aviație de Vânătoare, cu avioane Su-33.

Sursa: mil.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s