Corveta rusă “Gremiascii” va fi dotată cu rachete hipersonice de tip “Zircon”

Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a vizitat, pe 31.10.2019, Șantierul Naval Iantar din Kaliningrad, unde s-a urcat la bordul noii corvete Gremiascii, care va fi dotată cu rachete hipersonice Zircon.

În punctul de comandă principal al navei, comandantul acesteia, căpitan rang II Roman Dovgailov, i-a prezentat șefului statului particularitățile de conducere a corvetei. Comandantul i-a atras atenția președintelui asupra zonei în care sunt amplasate containerele rachetelor Kalibr și a spus că în perspectivă, aici vor fi amplasate rachetele hipersonice Zircon.

Zircon va fi cu siguranță”, a spus președintele, întorcându-se spre ministrul apărării, Serghei Șoigu, care a dat din cap aprobator.

Proiectul Zircon include dezvoltarea unei rachete cu o viteză de 9.000 de kilometri pe oră și o bătaie de peste 1.000 de kilometri. Platforme purtătoare pentru rachetele de acest tip vor deveni toate navele de suprafață și submarinele dotate cu complexe de rachete de tip Kalibr. Potrivit precizărilor experților, interceptarea acestor rachete cu mijloacele actuale este imposibilă.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Corveta Gremiascii, Proiect 20385, va deveni prima platformă purtătoare de rachete Kalibr a Flotei ruse din Oceanul Pacific. Este planificat ca aceasta să fie introdusă în înzestrare până la sfârșitul anului 2019.

Corvetele din cadrul proiectului au un deplasament d peste 2.000 de tone, lungimea de 104 metri, lățimea de 13 metri și dezvoltă o viteză de 27 de noduri. Autonomia de navigație este de aproximativ 4.000 de mile marine, iar echipajul este format din 99 de persoane.

În dotarea navelor se află complexul universal de rachete Kalibr-NK, complexul de rachete antiaeriene Redut, o instalație de artilerie A-190-01, calibru 100 de milimetri, două automate antiaeriene AK-630M, calibru 30 de milimetri, și complexul antisubmarin Paket. Pe corvetă poate fi ambarcat un elicopter de tip Ka-27.

Trebuie manționat faptul că, la Șantierul Naval al Amiralității din Sankt Petersburg se construiesc șase submarine diesel-electrice, Proiect 636.3, destinate Flotei din Oceanul Pacific, dotate cu rachete de croazieră Kalibr. Pe 01.11.2019, în cadrul șantierului va începe construirea submarinelor Ufa și Magadan, submarinele cu numărul trei și patru. Este posibil ca la ceremonie să fie prezent și președintele rus, Vladimir Putin.

Surse: tass.ru, ria.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s