Noul submarin strategic rusesc “Prințul Vladimir” a lansat o torpilă în Marea Albă

Serviciul de presă al Flotei de Nord din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a anunțat, pe 31.10.2019, că submarinul cu destinație strategică Prințul Vladimir a lansat o torpilă într-un poligon de pregătire pentru luptă din Marea Albă.

Lansarea a fost făcută din imersiune asupra unei nave-țintă. Aceasta a fost asigurată de forțe aparținând bazei navale principale a Flotei de Nord.

Anterior, pe 29 octombrie, echipajul submarinului Prințul Vladimir a efectuat prima lansare a unei rachete balistice intercontinentale de tip Bulava din acvatoriul Mării Albe asupra unei ținte din poligonul Kura din Peninsula Kamchatka.

Submarinul Prințul Vladimir a fost construit în cadrul Proiectului 955A, clasa Borei-A, și face parte din generația a patra de submarine nucleare destinate Forțelor Navale ale Federației Ruse. Acesta se deosebește de primele trei submarine nucleare din clasa Borey, Iuri Dolgoruki, Aleksandr Nevsky și Vladimir Monomakh, prin nivelul mai redus de zgomot, sistemele modernizate de manevrare și de menținere la adâncime, precum și prin modalitățile de conducere a armamentelor.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Lansarea torpilei a fost executată în cadrul programului de testare a submarinului, care va fi încheiat în perioada următoare, iar submarinul K-549 Prințul Vladimir va fi introdus în dotarea Flotei de Nord, până la sfârșitul anului 2019, probabil în luna decembrie.

În prezent, Flota de Nord dispune de un submarin nuclear purtător de rachete balistice (SSBN) Proiect 955, clasa Borei, respectiv K-535 Yuri Dolgoruky. Alte două submarine de acest tip K-550 Aleksandr Nevsky și K-551 Vladimir Monomah, se află în dotarea Flotei din Oceanul Pacific.

Submarinul K-549 Prințul Vladimir este primul dintr-o serie de cinci submarine Proiect 955A, clasa Borei-A, aflate în construcție la Șantierul Naval Sevmash din Severodvinsk.

Submarinele de acest tip pot primi în dotare 16 rachete balistice intercontinentale Bulava.

Sursa: mil.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s