Federația Rusă a redislocat în nordul Siriei trei elicoptere și un complex de rachete antiaeriene Pantsir-S

Canalul de televiziune rus Zvezda a informat că, pe 14.11.2019, trei elicoptere aparținând Forțelor Aerocosmice ale Federației Ruse au fost redislocate pe aeroportul Kameshli din nordul Siriei, pentru acoperirea coloanelor Poliției Militare.

“De la baza Hmeimim a fost redislocat pe aeroportul Kameshli un prim grup de elicoptere ale Forțelor Aerocosmice ale Federației Ruse. Acestea au zburat în nordul Siriei aproximativ cinci ore”, se arată într-un reportaj al postului de televiziune.

Pe aerodrom au sosit un elicopter de transport Mi-8 și două elicoptere multirol Mi-35. De la sol acestea sunt asoperite de un complex de rachete și artilerie antiaeriană Pantsir. După cum a precizat comandantul comenduirii de aviație Timur Khojaev, elicopterelor le va fi asigurată paza.

“Pentru sprijinirea elicopterelor este implicată Poliția militară, mijloace speciale, mașini și este asigurat combustibilul pentru executarea zborurilor neîntrerupte. În total, aproximativ 10 unități de echipamente auto”, a explicat Khojaev.

Elicoptere rusești zboară pe rutele de patrulare din nord-estul Siriei, în fiecare zi, deja de o săptămână. Teritoriul patrulelor aeriene este în continuă extindere, acum în zona de control aflându-se și provincia Hasek, care se învecinează cu Turcia și Irakul.

Pe 22 octombrie, președinții Federației Ruse și Turciei, Vladimir Putin și Tayyip Erdogan, în cadrul unei reuniuni desfășurate la Soci, au adoptat un memorandum privind acțiunile comune de soluționare a situației din nord-estul Siriei. Potrivit documentului, Poliția Militară rusă și polițiștii de frontieră sirieni, începând din 23 octombrie, au fost introduși în zona de securitate de 30 de kilometri din nordul Siriei, la granița cu Turcia. Până pe 29 octombrie, kurzii au finalizat retragerea trupelor din zonă, iar la 01 noiembrie, militarii ruși și turci au început patrulele comune la est de râul Eufrat.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Postul de televiziune Zvezda a prezentat un material video privind redislocarea elicopterelor rusești în nordul Siriei. Acesta poate fi vizualizat la adresa:

https://tvzvezda.ru/news/forces/content/20191114253-Sw6WT.html.

Din material rezultă că elicoptere Mi-35 au numerele de bord 42 și 44 albastre.

În funcție de evoluția situației din nordul Siriei, este posibil ca grupul rus dislocat pe aroportul Kameshli să fie extins.

Surse: tvzvezda.ru, tass.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s