Presa chineză a denumit noile arme ale Federației Ruse “un coșmar pentru SUA și NATO”

Publicația chineză Sina a scris, în ediția din 14.11.2019, că introducerea în exploatare în anul 2020 a noii rachete balistice intercontinentale Sarmat va deveni o mare probelmă pentru apărarea militară a SUA și NATO.

În articol se precizează că racheta de acest tip va înlocui racheta balistică intercontinentală R-36 Voevoda. Bătaia rachetei Sarmat va fi de 18.000 de kilometri, iar aceasta va putea purta până la 16 focoase nucleare. Potrivit opiniilor autorilor, o rachetă poate distruge toate obiectivele aflate pe teritorii de dimensiunea statului Texas sau a Franței.

De asemenea, publicația atrage atenția asupra dezvoltării de către Federația Rusă a blocurilor hipersonice Avangard. Este remarcat faptul că această armă prezintă o amenințare care „ar putea forța Occidentul să-și reconsidere strategia de apărare și descurajarea nucleară”.

Autorii articolului citează declarații ale experților militari americani, care consideră că „Federația Rusă este în mod clar înaintea SUA și NATO în domeniul armelor hipersonice”.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Din cauza puterii distructive, racheta sovietică R-36M Voevoda a fost denumită Satan în clasificare NATO.

Începând din anul 2020, aceasta va fi înlocuită de noua rachetă balistică intercontinentală de tip greu RS-28 Sarmat.

De asemenea, în această perioadă, în Federația Rusă are loc încărcarea în puțuri a primelor rachete balistice intercontinentale UR-100N UTTH, dotate cu blocuri nucleare hipersonice Avangard, care vor intra în serviciul de luptă experimental, în cursul săptămânii viitoare.

În perspectivă, blocurile nucleare hipersonice Avangard vor fi instalate pe noile rachete Sarmat.

Sursa: ria.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s