Nave de luptă și auxiliare ale FRMN au revenit la Sevastopol după executarea de exerciții pe mare

Serviciul de presă al Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a anunțat, pe 14.11.2019, că nave de luptă și auxiliare aparținând Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) au revenit la Sevastopol, după desfășurarea de exerciții comune pe mare.

Pe timpul manevrelor comune în acvatoriul Mării Negre, echipajele navelor au executat antrenamente de stingere a unui incendiu izbucnit pe o navă aflată pe mare, de coborâre a scafandrilor pentru astuparea găurilor apărute în corpul unei nave, de transfer a echipamentelor de pompare a apei de bord și, de asemenea, pentru salvarea persoanelor aflate în dificultate.

În afară de acestea, în timpul exercițiilor, navele FRMN au exersat, în mod alternativ, anumite tehnici și metode tactice de acțiune, în timpul unui atac asupra unui detașament de nave auxiliare al adversarului convențional.

În total, la exerciții au participat aproximativ 10 nave de luptă și auxiliare, între care fregata Amiral Essen, navele mici purtătoare de rachete Orekhovo-Zuevo și Vyshniy Volochek, vedeta purtătoare de rachete Ivanovets, dragorul maritim Turbinist, precum și nava de măsurare a câmpurilor fizice SFP-183, remorcherul de salvare SB-5, nava de stins incendii PJS-123 și nava de scafandri VM-911.

Comentariu remnmilitaryblog.com: În primul rând, trebuie remarcat caracterul întrunit al activităților desfășurate pe mare de către nave de luptă și auxiliare provenite din diverse structuri ale FRMN dislocate la Sevastopol și Feodosia.

Astfel, fregata Amiral Essen aparține Diviziei 30 Nave de Suprafață – Sevastopol, iar navele mici purtătoare de rachete Orekhovo-Zuevo și Vyshniy Volochek, precum și vedeta purtătoare de rachete Ivanovets fac parte din Brigada 41 Vedete Purtătoare de Rachete – Sevastopol a Bazei Navale Crimeea – Sevastopol. De asemenea, dragorul Turbinist aparține Brigăzii 68 Nave Pază Raion Maritim – Sevastopol din cadrul Bazei Navale Crimeea – Sevastopol. Navele auxiliare fac parte din compunerea următoarelor structuri: remorcherul de salvare SB-5 și nava de stins incendii PJS-123 din Detașamentul 145 Nave de Salvare – Sevastopol, nava de măsurare a câmpurilor fizice SFP-183 din Detașamentul 205 Nave Auxiliare – Sevastopol, iar nava de scafandri VM-911 din Grupul 58 Nave Auxiliare – Feodosia.

În ultimele zile, navele au desfășurat activități pe mare, atât în mod individual, cât și în grup. Este posibil ca, de asemenea, acestea să fi fost implicate în asigurarea testelor desfășurate în Marea Neagră de către nava mică purtătoare de rachete Ingushetia.

Sursa: mil.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s