Flotila rusă din Marea Caspică va primi în dotare încă un divizion de rachete de coastă de tip Bal

În cadrul unui interviu acordat publicației Krasnaya Zvezda (Steaua Roșie) și publicat în ediția din 15.11.2019, comandantul Flotilei ruse din Marea Caspică (FRMC), contraamiral Serghei Pinchuk, a declarat că în dotarea subunităților de apărare de coastă va fi introdus încă un complex de rachete Bal.

Potrivit precizărilor acestuia, complexul de rachete antinavă Bal ar trebui să fie introdus în înzestrarea FRMC și să intre în serviciul de luptă, până la sfârșitul anului 2019. Acesta va fi al doilea complex de acest tip din dotarea flotilei, primul complex fiind primit în anul 2011.

“Este planificat ca, până la sfârșitul lui 2019, un complex de rachete de coastă de tip Bal să intre în serviciul de luptă”, a spus Pinchuk.

Complexul de rachete de coastă de tip Bal se află în dotarea Forțelor Navale ale Federației Ruse începând din anul 2008. Acesta este inclus în compunerea Trupelor de Rachete de Coastă și este destinat pentru apărarea apelor teritoriale, bazelor navale, obiectivelor de infrastructură de coastă, precum și pentru apărarea antidesant a litoralului.

În compunerea unui complex intră două puncte de comandă de conducere și transmisiuni, precum și până la patru instalații de lansare cu rachete antinavă H-35. Rachetele antinavă au două versiuni, respectiv H-35E, cu o bătaie de 120 de kilometri, și H-35U, cu o bătaie de 260 de kilometri. Pe fiecare instalație de lansare pot fi amplasate câte opt rachete, în containere speciale. În afară de acestea, în compunerea complexului se mai află patru mașini de transport și reîncărcare, destinate să asigure lansarea celei de-a doua salve de rachete.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Un complex de tip Bal reprezintă, de fapt, un divizion de rachete de coastă.

În prezent, în compunerea Trupelor de Apărare de Coastă ale FRMC se mai află și Divizionul 847 Rachete de Coastă – Kaspiysk, dotat cu un complex Bal. Acesta are efective de aproximativ 200 de militari și include două baterii de rachete de coastă (patru instalații de lansare cu 32 de rachete antinavă H-35). De asemenea, divizionul dispune de aproximativ 20 de mașini de asigurare.

Declarațiile comandantului FRMC au fost făcute în contextul în care, pe 15 noimebrie, flotila împlinește 297 de ani de la înființare.

În prezent, FRMC este o mare unitate operativă puternică, reprezentând un factor de stabilitate în Regiunea Mării Caspice și un instrument important de politică externă al Federației Ruse.

Trebuie menționat faptul că în dotarea flotilei se află patru platfome purtătoare de rachete de croazieră de tip Kalibr (o fregată și trei nave mici purtătoare de rachete). Toate acestea au fost întrebuințate, în mai multe rânduri, împotriva teroriștilor de pe teritoriul Siriei. De asemenea, în timpul recentului exercițiu al Forțelor Nucleare Strategice, Grom-2019, una dintre navele purtătoare de rachete ale FRMC a efectuat lansarea unei rachete de croazieră Kalibr (3M14). De asemenea, FRMC a participat la exercițiul de comandament și stat major la nivel strategic Centru-2019.

Surse: militarynews.ru, topwar.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s