Trupele ruse au preluat controlul asupra unei foste baze militare americane din nordul Siriei

Poliția Militară rusă a informat, pe 15.11.2019, că a preluat controlul asupra unui aerodrom în apropiere de localitatea Kobani din nordul Siriei, unde s-a aflat o bază militară americană.

Anterior, aerodromul de campanie din raionul localității Metras din nordul Provinciei Aleppo a trecut sub controlul trupelor guvernamentale siriene. În apropierea pistei neasfaltate, s-a aflat o bază militară a SUA. Americanii au întrebuințat aerodromul pentru pentru aprovizionarea bazelor din nordul Siriei și pentru acordarea de ajutor militar opoziției siriene.

Miercuri, pe 13 noimebrie, americanii au părărsit în grabă teritoriul. Elicopterele Aviației Forțelor Terestre din cadrul Forțelor Aerocosmice ale Federației Ruse au fost redislocate în mod operativ pe aerodrom, pentru a preveni bombardarea pistei de către americani, care au procedat în acest fel cu celelalte baze militare pe care le-au abandonat.

De la sol, controlul asupra bazei a fost preluat de către subunități ale Poliției Militare ruse.

“Subunitățile noastre au început să păzească aerodromul și teritoriul bazei militare, organizând patrule perimetrale și paza în pozițiile de foc amenajate. În prezent, geniștii verifică existența unor încărcături explozive în cadrul obiectivului. Nu se știe ce capcane și surprise au lăsat foștii proprietari”, a declarat un inspector din cadrul Poliției Militare ruse.

Partea rusă intenționează ca în cadrul Bazei Militare – Metras să înființeze un Centru pe acordarea de ajutor umanitar populației locale.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Este posibil ca Forțele Armate ale Federației Ruse să înființeze la Metras a treia bază militară din Siria, după Baza Navală – Tartus și Baza Aeriană – Hmeimim.

Postul de televiziune Zvezda a prezentat un material video cu preluarea fostei baze militare americane de către Forțele Ruse. Acesta poate fi vizualizat la adresa:

https://tvzvezda.ru/news/forces/content/20191115350-hbOFk.html.

În material se observă aterizarea pe aerodrom a unui elicopter Mi-8AMTȘ, cu numărul de bord 42 roșu, din care este debarcată o grupă de militari, pentru pregătirea sosirii forțelor principale.

Anterior, pe 14.11.2019, trei elicoptere rusești, între care unul Mi-8 și două Mi-35, au aterizat pe aeroportul Kamesli din nordul Siriei, unde a fost deplasat și un complex de rachete și artilerie antiaeriană Pantsir-S. Elicopterele Mi-35 aveau numerele de bord 42 și 44 albastre.

Probabil, aceleași elicoptere au fost deplasate ulterior la Metras.

Surse: tass.ru, tvzvezda.ru.

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s