Presa chineză: caracteristicile noilor sisteme rusești S-500 au reprezentat un șoc pentru Pentagon

China nu ascunde faptul că încearcă să-și creeze propria producție de sisteme eficiente de apărare aeriană avansate, bazate pe evoluțiile rusești în acest domeniu. În primul rând, este vorba de studierea sistemelor de rachete antiaeriene S-400 achiziționate anterior din Federația Rusă.

Secția militară a publicației chineze Sohu informează că, în urmă cu ceva timp, aviația americană își putea permite să apară practic oriunde în lume. Dar apoi, după cum observă autorul articolului, în Federația Rusă au început să fie puse în funcțiune complexe de apărare antiaeriană din ce în ce mai eficiente, unele dintre ele, în cele din urmă, depășindu-le pe cele americane.

În articol se arată că, în conformitate cu o serie de indicatori, sistemul rusesc de rachete antiaeriene S-400 depășește cea mai recentă versiune a sistemului american Patriot (PAC-3). Principalul avantaj constă în raza de acțiune mai mare și numărul de obiective urmărite. Un avantaj suplimentar al S-400 față de Patriot este reprezentat de prețul mai mic al acestuia.

În același timp, publicația arată cât de puternic este complexul rusesc S-500 Prometheus.

S-500 reprezintă dezvoltarea sistemului de apărare antiaeriană și antirachetă din Federația Rusă. Acestea sunt complexe complet noi, din generația a cincea de sisteme de apărare antiaeriană. Anterior, NATO a pus sub semnul întrebării eficiența sistemului de tip S-500, menționând că rușii nu ar fi putut depăși deficiențele sovietice în implementarea tehnologiilor. Dar, când reprezentanții Pentagonului au primit datele exacte cu privire la caracteristicile acestui sistem de apărare antiaeriană, pe fundalul începerii testelor S-500, pentru ei capacitățile complexului au reprezentat un șoc complet.

Potrivit autorului materialului, Pentagonul a fost șocat de caracteristicile de performanță ale celui mai nou complex rusesc de apărare antiaeriană, deoarece aceste caracteristici lasă mult în urmă toate sistemele pe care le dețin Statele Unite.

S-500 are raza de acțiune de peste 550 de kilometri și un grad ridicat de compatibilitate cu rachetele din alte sisteme de rachete antiaeriene. Există informații că S-500 va deveni, de asemenea, un sistem eficient de apărare antirachetă, care permite interceptarea, inclusiv a rachetelor balistice intercontinentale, în spațiul transatmosferic.

Publicația reamintește faptul că Federația Rusă a sugerat că se gândește la producția comună a unor astfel de complexe cu Turcia. Și a doua zi, președintele turc, Erdogan, a respins „oferta” americană de a renunța la contractul S-400 cu Federația Rusă și de „a înlocui” acest contract cu unul de furnizare a sistemelor Patriot americane.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Noul sistem de rachete antiaeriene S-500 Prometheus combină complexele de apărare antiaeriană, apărare antirachetă și apărare anticosmică.

Spre deosebire de rachetele întrebuințate de sistemul S-400, care au o bătaie de 400 de kilometri, rachetele noului sistem vor avea o bătaie crescută cu aproximativ 200 de kilometri, posibilități sporite de interceptare și o balistică mai avansată. Noile rachete vor putea intercepta rachete balistice în cosmosul apropiat și vor fi întrebuințate împotriva sateliților.

Ministrul rus al apărării, general de armată Serghei Șoigu, a declarat, recent, că livrarea la trupe a noilor sisteme de apărare antiaeriană S-500 va începe în anul 2020. Pregătirea specialiștilor pentru deservirea noilor sisteme are loc, începând din anul 2017, la Academia Militară a Forțelor Aerocosmice din Tver.

Potrivit specialiștilor ruși, noile sisteme nu vor fi exportate în următorii cinci ani, timp în care va fi acoperit necesarul Forțelor Aerocosmice ruse.

Sursa: topwar.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s