Submarinul Novorossiysk al Flotei ruse din Marea Neagră s-a scufundat la o adâncime de 240 de metri

Serviciul de presă al Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a anunțat că, pe 18.11.2019, în conformitate cu Planul de pregătire pentru luptă al forțelor Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN), submarinul Novorossiysk a executat scufundări la adâncime, într-un poligon maritim din acvatoriul Mării Negre.

Echipajul submarinului Novorossiysk a îndeplinit misiuni la diverse adâncimi, scufundându-se la o adâncime maximă de 240 de metri.

Pe timpul scufundărilor la adâncime, echipajul submarinului a verificat funcționarea tuturor sistemelor și mecanismelor acestuia și a îndeplinit algoritmi de acțiune, pentru conducerea navei la adâncimi mari și pentru ieșirea la suprafața apei, în diverse moduri.

După încheierea misiunilor în imersiune, echipajul submarinului Novorossiysk a ieșit la suprafața apei și a continuat să îndeplinească activitățile de pregătire pentru luptă planificate.

Scufundările la adâncime ale submarinului au fost asigurate de echipajul navei de salvare Epron din cadrul FRMN.

Anterior, în timpul îndeplinirii misiunilor de curs, marinarii au executat antrenamente de conducere a submarinului, pe parcursul ieșirii la suprafața apei, în regim normal și în regim de avarie.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Submarinul B-261 Novorossiysk aparține Brigăzii 4 Submarine – Novorossiysk din cadrul Bazei Navale – Novorossiysk a FRMN.

Acesta este primul din cele șase submarine Proiect 636.3 introduse în înzestrarea FRMN în perioada 2014-2014. Submarinul este dotat cu complexul de rachete Kalibr-PL și poate întrebuința rachete de croazieră de tip Kalibr (3M14).

Submarinul B-261 Novorossiysk a ieșit pe mare, pe 15.11.2019, pentru desfășurarea de misiuni de curs de tip L-2, care presupun executarea de activități individuale pe mare. Anterior, echipajul submarinului a îndeplinit misiuni de curs de tip L-1 în locul de dislocare permanentă, respectiv de pregătire a navei pentru marș.

În perioada iunie-iulie 2019, submarinul nu a fost operațional, fiind supus unui proces de reparații la Sevastopol.

Sursa: mil.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s