Nava de patrulare Vasili Bykov a Flotei ruse din Marea Neagră a vizitat Algeria

Potrivit sursei, nava de patrulare Vasili Bykov, Proiect 22160, a Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN), care îndeplinește misiuni în cadrul Grupării navale operative a Forțelor Navale ale Federației Ruse din Marea Mediterană, a vizitat în aceste zile Algeria și a executat exerciții comune cu Forțele navale ale acestei țări.

Anterior s-a informat că Algeria intenționează să achiziționeze o navă de patrulare Proiect 22160 și ulterior să construiască alte trei nave de acest tip, dotate cu complexul de rachete Club-N (versiunea pentru export a complexului Kalibr).

Interesul Algeriei pentru navele Proiect 22160 este manifestat în contextul întrebuințării de către Federația Rusă a rachetelor de croazieră Kalibr, pentru distrugerea infrastructurii islamiștilor radicali.

În cazul încheierii unui contract pentru achiziționarea a patru nave de patrulare Proiect 22160, Algeria intenționează să construiască trei dintre acestea la Etablissement de Сonstruction et de Reparation Navales din localitatea Oran.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Algeria s-a situat, în mod constant, între primii cinci cumpărători de arme din Federația Rusă, într-un clasament dominat categoric de India și China.

În ultimii ani, accentul a fost pus pe aviație (avioane de vânătoare Su-30MKA, elicoptere Mi-26T2 și elicoptere de luptă Mi-28NE), echipamente terestre (tancuri T-90CA, complexe operativ-tactice de rachete Iskander-E), precum și pe sisteme de apărare antiaeriană (Buk-M2E și Pantsir-S1).

În acest context, nu au fost identificate contracte majore pentru Forțele Navale. În anul 2006, Algeria a contractat două submarine diesel-electrice Proiect 636, clasa Varshavyanka (ambele au fost primite de client în 2010), iar în 2014 a semnat un acord pentru încă două astfel de submarine modernizate (în valoare de aproximativ 1,2 miliarde de dolari).

Sursa: dambiev.livejournal.com.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s