Crucișătorul Mareșal Ustinov al Flotei ruse de Nord efectuează o escală în Africa de Sud

Serviciul de presă al Flotei de Nord din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a anunțat că, pe 24.11.2019, crucișătorul Mareșal Ustinov a intrat în portul Cape Town, unde va efectua o escală, urmată de exerciții comune cu nave din Africa de Sud și China.

„Crucișătorul purtător de rachete Mareșal Ustinov, care conduce un detașament de nave de luptă și auxiliare ale Flotei de Nord, a sosit în portul Cape Town din Africa de Sud”, se arată în comunicatul de presă.

Crucișătorul a intrat în port la ora 15.30 (ora Moscovei). Acesta a efectuat un salut format din 21 de salve de artilerie.

„La dană, echipajul crucișătorului Mareșal Ustinov s-a întâlnit cu marinari din Africa de Sud, cu care va executa un exercițiu comun la încheierea escalei”, au precizat reprezentanții Flotei de Nord.

Se apreciază că petrolierul Vyazma și remorcherul de salvare SB-406, care însoțesc crucișătorul pe timpul marșului de lungă durată, vor sosi la Cape Town tot duminică, la orele 18.40 și 19.40 (ora Moscovei).

Potrivit datelor furnizate de Statul major al Flotei de Nord, vizita va dura câteva zile, timp în care marinarii ruși își vor completa proviziile de alimente și de apă potabilă.

Pe timpul escalei de la Cape Town, marinarii din Federația Rusă, Africa de Sud și China vor efectua o serie de activități comune, inclusiv de ordin cultural și sportiv.

Primul exercițiu comun, cu numele de cod Mosi, care va fi executat de nave din cele trei țări, va începe pe 25.11.2019 și se va încheia în prima săptămână din luna decembrie. Din partea Forțelor Navale ale Africii de Sud, la exercițiu vor participa fregata SAS Amatola și nava de asigurare SAS Drakenberg. Forțele Navale ale Chinei vor fi reprezentate de fregata Weifang, de tip 054A, care urmează să ajungă la Cape Town pe 24.11.2019.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Detașamentul de nave al Flotei de Nord, condus de crucișătorul Mareșal Ustinov, a plecat din Baza Navală – Severomorsk pe 03 iulie, pentru a participa la Parada Navală Principală de la Sankt Petersburg. După paradă, echipajele crucișătorului și navelor auxiliare au participat la exercițiu Scutul oceanului-2019, care a fost executat în cadrul Forțelor Navale.

Timp de două luni, marinarii ruși au acționat în Marea Mediterană, unde au executat o serie de exerciții și au efectuat escale în Algeria, Egipt, Turcia, Grecia și Cipru. După ieșirea în Oceanul Atlantic, marinarii ruși au vizitat porturile Praia din Insulele Capului Verde și Malabo din Guineea Ecuatorială.

De la începutul marșului, navele au parcurs aproximativ 25.500 de mile marine.

Surse: militarynews.ru, tvzvezda.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s