General ucrainean: o agresiune deschisă a Federației Ruse nu se află între primele amenințări la adresa Ucrainei

Șeful Statului Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei, Ruslan Khomchak, a declarat, pe 25.11.2019, că o eventuală agresiune militară deschisă din partea Federației Ruse nu se află între primele amenințări la adresa securității Ucrainei.

“În baza analizelor făcute de Statul Major General, am ajuns la concluzia că o agresiune militară deschisă din partea Federației Ruse nu se află între primele amenințări, ci pe o listă a opțiunilor extreme, dar mai îndepărtate”, a precizat Khomchak în cadrul unui interviu pentru agenția Ukrinform.

El a menționat că, din discuțiile de la emisiunile de televiziune, societatea ucraineană recepționează, din anumite motive, doar cele mai rele aspecte cu privire la o posibilă agresiune la scară largă din Federația Rusă.

În același timp, Khomchak a spus că Federația Rusă nu a a renunțat la ideea potrivit căreia Ucraina ar trebui să se afle în sfera ei de influență.

În luna octombrie 2019, locțiitorul șefului Statului Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei, Aleksei Taran, a declarat că Federația Rusă se pregătește pentru efectuarea unei agresiuni militare de amploare.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Declarația șefului Statului Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei trebuie interpretată în contextul dezghețării relațiilor bilaterale ruso-ucrainene. În ultima perioadă, Federația Rusă a predat Ucrainei militarii reținuți în luna noiembrie 2018 în timpul incidentului din Strâmtoarea Kerci și a restituit și cele trei nave ucrainene staționate în portul Kerci. De asemenea, părțile se pregătesc pentru reuniunea la nivel înalt în format Normandia (Germania, Franța, Federația Rusă, Ucraina) programată pentru 09.12.2019, la Paris. În același timp, există anumite indicii potrivit cărora și în relațiile comerciale dintre cele două țări au loc anumite evoluții pozitive, inclusiv în ceea ce privește tranzitul gazelor naturale rusești pe teritoriul Ucrainei.

Trebuie menționat faptul că, timp de ani de zile, atât președintele, Petro Poroșenko, cât și reprezentanții militari ucraineni au clamat pericolul unei invazii iminente din partea Federației Ruse. Aceștia au prezentat informații despre o presupusă concentrare a trupelor ruse în proximitatea granițelor Ucrainei și au vehiculat tot felul de scenarii privind începerea ostilităților.

Chiar și după alegerea noului președinte, Volodimir Zelensky, militarii ucraineni, inclusiv generalul Khomchak, au continuat să facă referiri la un posibil conflict pe scară largă cu Federația Rusă. Se pare că acum, militarii ucraineni și-au schimbat opiniile, ceea ce arată că acestea reprezentau, de fapt, simple declarații politice.

Sursa: vz.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s