Remorcherul de salvare SB-742 destinat FRMN desfășoară testele de marș de uzină în Marea Neagră

Serviciul de presă al Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a anunțat, pe 25.11.2019, că echipajul remorcherului de salvare SB-742 destinat Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) a încheiat o nouă etapă a testelor de marș de uzină desfășurate în acvatoriul Mării Negre.

În timpul testelor, au fost verificate un dispozitiv pentru asigurarea scufundării scafandrilor și un sistem pentru asigurarea funcționării unui vehicul subacvatic telecomandat.

De asemenea, au fost testate și dispozitivele de salvare ale navei, precum și sistemul de localizare și lichidare a scurgerilor de petrol.

A fost încheiată testarea mijloacelor de comunicații radio, precum și sistemele și mecanismele navei, în toate regimurile de lucru.

Activitățile planificate în cadrul testelor de marș de uzină au fost desfășurate cu asigurarea remorcherului de salvare Profesor Nikolai Muru.

Etapa următoare a testelor de uzină de marș se va desfășura în acvatoriul portului Novorossiysk, în zona de responsabilitate a Bazei Navale – Novorossiysk, în conformitate cu planul stabilit.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Remorcherul de salvare SB-742, Proiect 22870, a fost construit la Șantierul Naval din Astrakhan, filială a Centrului pentru reparații navale Zvezdochka din Severodvinsk.

Nava, dezvoltată de Biroul de Construcții Vympel din Nyzhniy Novgorod, este destinată pentru acordarea de ajutor navelor avariate și salvarea personalului, remorcarea navelor, precum și pentru stingerea incendiilor pe navele avariate și pe instalațiile de coastă. Remorcherul are capacitatea de a menține navele avariate pe linia de plutire și de a executa lucrări complexe cu scafandri, la adâncimi de până la 60 de metri. De asemenea, poate îndeplini misiuni de colectare a produselor petroliere de pe suprafața apei și poate efectua lucrări de prospectare și sondare.

Construcția navei a început pe 15 noiembrie 2016 și fost lansată la apă pe 22 mai 2019.

Remorcherul de salvare SB-742 este a șasea navă de acest tip construită la șantierul din Astrakhan. Primul remorcher, SB-45, a fost predat Forțelor Navale în anul 2014. Au urmat navele Profesor Nikolai Muru (SB-565, 2014), SB-738 (2016), SB-739 (2017), Căpitan Guriev (2018) și SB-742 (2019).

Trei dintre aceste remorchere se regăsesc în compunerea FRMN: SB-739 aparține Divizionului 145 Nave de Salvare – Sevastopol, iar Profesor Nikolai Muru și Căpitan Guriev fac parte din Divizionul 183 Nave de Salvare – Novorossiysk. Este posibil ca remorcherul SB-742 să fie introdus în dotarea Divizionului 145 Nave de Salvare – Sevastopol, urmând ca în fiecare din cele două baze navale ale FRMN de la Sevastopol și Novorossiysk să se afle câte două nave de acest tip.

Este de remarcat faptul că, în prezent, remorcherul de salvare SB-739 îndeplinește misiuni în cadrul Grupării navale operative a Forțelor Navale ale Federației Ruse din Marea Mediterană. În aceste zile, remorcherul a însoțit fregata Amiral Makarov și nava de patrulare Vasili Bykov ale FRMN, care au executat exerciții comune, în vestul Mării Mediterane cu nave de luptă din cadrul Forțelor Navale ale Algeriei.

Sursa: mil.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s