Submarinul Petropavlovsk-Kamchatsky a fost introdus în dotarea Flotei ruse din Oceanul Pacific

Agenția de presă RIA Novosti a informat că, pe 25.11.2019, submarinul diesel-electric Petropavlovsk-Kamchatsky, clasa Varshavianka, Proiect 636.3, construit la Șantierul Naval al Amiralității din Sankt Petersburg, a fost predat Forțelor Navale ale Federației Ruse.

Submarinul Petropavlovsk-Kamchatsky este primul dintr-o serie de șase submarine care vor fi construite pentru Flota rusă din Oceanul Pacific (FROP).

“Submarinul a trecut toate testele, confirmându-și caracteristicile tehnico-tactice. Pe 21 noiembrie a fost semnat actul de predare-primire. Toate celelalte submarine din această serie vor fi construite conform contractului, până în anul 2022, și se vor afla în serviciu în cadrul FROP”, a declarat directorul general al Șantierului Naval al Amiralității, Aleksandr Buzakov, la ceremonia de arborare a drapelului Forțelor Navale pe noul submarin.

“Această minunată serie de nave continuă. Submarinele destinate FROP au suferit deja o anumită modernizare. Pe această navă au fost încorporate cele mai avansate soluții. Astăzi, Forțele Navale primesc încă o unitate de luptă și o transferă FROP, care așteaptă de mult timp refacerea flotei de submarine”, a declarat șeful Statului Major Principal și prim-locțiitor al comandantului-șef al Forțelor Navale ale Federației Ruse, viceamiral Andrei Volozhinsky.

Contractul pentru construirea unei serii de șase submarine Proiect 636.3 pentru FROP a fost încheiat între Ministerul rus al Apărării și Șantierul Naval al Amiralității în luna septembrie 2016.

Submarinele acestui proiect aparțin generației a treia, au un deplasament de 3.950 de tone, viteza de deplasare în imersiune de 20 de noduri, adâncimea de scufundare de 300 de metri și echipajul format din 52 de militari. Acestea sunt dotate cu un nou complex inerțial de navigație, cu un sistem modern automatizat de informații și conducere, cu rachete de înaltă precizie și cu torpile puternice.

În înzestrarea submarinelor se află torpile calibru 533 milimetri (șase aparate), mine și rachete Kalibr. Acestea pot detecta o țintă aflată la o distanță de trei-patru ori mai mare decât cea la care pot fi ele detectate de către adversar. Datorită faptului că submarinele sunt foarte silențioase, acestea au fost denumite de NATO gaura neagră.

Anterior s-a informat că al doilea submarin Proiect 636.3 construit pentru FROP, Volkhov, va fi lansat la apă în luna decembrie 2019. Pe 01 noiembrie, la Șantierul Naval al Amiralității, a început construcția altor două submarine pentru FROP, Ufa și Magadan.

Începând din august 2010 și până în noiembrie 2016, alte șase submarine Proiect 636.3 au fost construite la Șantierul Naval al Amiralității pentru Flota rusă din Marea Neagră.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Potrivit unor surse aparținând Șantierului Naval al Amiralității, al doilea submarin Proiect 636.3 destinat FROP, Volkhov, va fi lansat la apă pe 26 decembrie, urmând să fie introdus în înzestrare până la 25.11.2020.

Submarinele Ufa și Magadan vor fi livrate FROP în anul 2021, iar ultimele două submarine de acest tip, a căror construcție simultană va începe în 2020, vor fi predate în anul 2022.

Conducerea Ministerului rus al Apărării intenționează ca, după seria de șase submarine Proiect 636.3 destinate FROP, să mai comande trei sau patru submarine de acest tip pentru Flota din Marea Baltică.

Probabil, submarinele din cadrul proiectului au fost modernizate în baza experiențelor obținute de întrebuințarea în luptă a celor șase submarine aflate în înzestrarea Flotei din Marea Neagră, care au fost folosite în timpul operației militare din Siria. Două dintre acestea, Stary Oskol și Krasnodar, desfășoară și în prezent serviciul de luptă în estul Mării Mediterane, fiind dislocate în portul Tartus.

Sursa: ria.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s