Fregata Amiral Makarov a FRMN a început efectuarea unei escale în portul Limassol din Cipru

Serviciul de presă al Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a anunțat că, pe 28.11.2019, fregata Amiral Makarov a Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN), care îndeplinește misiuni în compunerea Grupării navale operative a Forțelor Navale din Marea Mediterană, a sosit pentru o escală în portul Limassol din Cipru.

În timpul acesteia, nava își va completa rezervele de mijloace materiale, iar o parte a echipajului va primi liber și va vizita locuri istorice din oraș.

Intrarea fregatei rusești într-un port străin se realizează în conformitate cu planul marșului în zona maritimă îndepărtată și cu graficul de completare a rezervelor.

După încheierea escalei, echipajul navei va continua să îndeplinească misiuni în cadrul Grupării navale operative a Forțelor Navale ale Federației Ruse din Marea Mediterană.

Anterior, fregata Amiral Makarov, în compunerea unui detașament de nave, a participat la exerciții comune cu nave de luptă aparținând Forțelor Navale ale Algeriei.

Marinarii ruși și algerieni au desfășurat activități comune de asigurare a securității maritime, în cadrul cărora, echipajul navei a efectuat o serie de antrenamente privind controlul navigației civile, pentru implementarea măsurilor de căutare a navelor suspecte pentru implicarea în acțiuni de piraterie și în activități economice ilegale.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Fregata Amiral Makarov aparține Diviziei 30 Nave de Suprafață – Sevastopol din cadrul FRMN, fiind purtătoare de rachete Kalibr.

În prezent, fregata Proiect 11356 este cea mai importantă navă din cadrul Grupării navale operative a Forțelor Navale ale Federației Ruse din Marea Mediterană, asigurând, probabil, și conducerea acesteia.

În compunerea grupării, în acest moment, se află patru platforme purtătoare de rachete de croazieră de tip Kalibr (3M14), toate aparținând FRMN. Este vorba despre fregata Amiral Makarov, nava de patrulare Vasili Bykov și submarinele Stary Oskol și Krasnodar.

Sursa: mil.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s