În anul 2019, lansările de rachete efectuate de Flota rusă din Marea Neagră sau dublat față de anul anterior

În cadrul unui interviu acordat cotidianului Krasnaya Zvezda, comandantul Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN), viceamiral Igor Osipov, a prezentat, pe 29.11.2019, un scurt bilanț al activităților de pregătire pentru luptă ale flotei în anul de instrucție 2019.

Potrivit precizărilor sale, în acest an, peste 30 de nave de luptă și auxiliare, precum și submarine ale FRMN au îndeplinit misiuni în cadrul serviciului de luptă.

“Navele FRMN au efectuat marșuri însumând 4.500 de zile. Echipajele navelor de suprafață și submarinelor au parcurs peste 237.000 de mile marine în Marea Neagră, Marea Mediterană, Oceanul Atlantic și Oceanul Indian. Acestea au efectuat peste 50 de escale în porturi din Grecia, Turcia, Egipt, Algeria, Cipru, Siria, Oman, Djibouti, Yemen și Pakistan”, a precizat Osipov.

În cursul anului 2019, au fost efectuate 165 de exerciții de diverse tipuri, în cadrul cărora au fost îndeplinite peste 500 de misiuni de luptă, precum și 35 de lansări de rachete individuale și în grup, inclusiv cu platformele purtătoare de armamente de precizie, respectiv rachete de tip Kalibr. Viceamiralul Osipov a menționat că numărul lansărilor de rachete a fost dublu în comparație cu anul trecut.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Numărul lansărilor de rachete desfășurate în cadrul FRMN va crește progresiv în anii următori, pe măsură ce vor fi introduse în înzestrare noi nave de luptă de suprafață.

Acestea vor avea ca scop perfecționarea deprinderilor militarilor în întrebuințarea armamentelor din dotare și confirmarea caracteristicilor tehnico-tactice ale rachetelor.

Surse: tvzvezda.ru, redstar.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s