Noua fregată rusească Amiral Kasatonov destinată Flotei de Nord a lansat rachete de croazieră în Marea Albă

Serviciul de presă al Flotei de Nord din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a anunțat că, pe 29.11.2019, prima fregată Proiect 22350 din producția de serie, Amiral Kasatonov, a executat lansări de rachete de croazieră în Marea Albă.

„Fregata Amiral Kasatonov, construită la Șantierul Naval Nordic din Sankt Petersburg, a executat lansări de rachete de croazieră Kalibr și Onyks asupra unor ținte navale, în poligoane de pregătire pentru luptă ale Flotei de Nord din Marea Albă”, se arată în comunicatul de presă.

Potrivit precizărilor reprezentanților Flotei de Nord, lansările de rachete au fost efectuate în cadrul unei noi etape a testelor de uzină de marș ale navei.

„Fregata a lansat câte o rachetă de croazieră Kalibr și Onyks, care au distrus țintele, cu succes. Înregistrarea datelor telemetrice ale rachetelor a fost efectuată de echipajul unui avion de tip Il-20, iar inspectarea țintelor s-a realizat cu un avion de tip Il-38 al marii unități de forțe aeriene și apărare antiaeriană a Flotei de Nord”, s-a mai precizat în comunicatul de presă.

Închiderea raionului în care au fost executate tragerile a fost asigurată de nave auxiliare din cadrul Bazei Navale a Flotei de Nord din Marea Albă. În calitate de navă de control a acționat nava mică antisubmarin Onega.

„Testele de uzină de marș ale fregatei Amiral Kasatonov au început pe 20 noiembrie și se vor desfășura în mai multe etape. Nava se va mai afla pentru teste în Marea Albă timp de câteva zile”, au menționat reprezentanții Flotei de Nord.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Noua fregată Amiral Kasatonov este a doua navă din cadrul Proiectului 22350, respectiv prima din producția de serie.

În prezent, aceasta desfășoară testele de stat și nu testele de uzină de marș, așa cum a precizat sursa. Este planificat ca testarea navei să se încheie în luna decembrie, după care comandantul Forțelor Navale va semna ordinul de introducere a acesteia în dotarea Flotei de Nord.

Prima navă Proiect 22350, Amiral Gorshkov, a fost introdusă în înzestrarea Flotei de Nord în luna iulie 2018. Aceasta se află, de asemenea, în Marea Albă, unde, în zilele următoare, va testa rachete noi. După anumite surse este vorba despre noile rachete hipersonice antinavă de tip Zircon.

Sursa: militarynews.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s