Federația Rusă își va întări gruparea de trupe din Regiunea Kaliningrad cu o divizie de infanterie moto

Serviciul de presă al Flotei ruse din Marea Baltică (FRMB) a anunțat, pe 02.12.2019, că, în cursul anului 2020, gruparea de trupe din Regiunea Kaliningrad va fi întărită cu o divizie de infanterie moto.

“În anul următor, în cadrul FRMB va fi formată încă o mare unitate de infanterie moto, cu locul de dislocare în Regiunea Kaliningrad”, se arată în comunicatul de presă.

De asemenea, reprezentanții FRMB au precizat că, în dotarea flotei, va fi introdusă o navă mică purtătoare de rachete Proiect 22800, clasa Karakurt.

“În noul an de instrucție, navele FRMB vor îndeplini o serie de misiuni complexe, între care 10 marșuri de lungă durată în Marea Mediterană, Oceanul Atlantic și Oceanul Indian. În același timp, nave de luptă și auxiliare ale FRMB vor lua parte la activități planificate de pregătire pentru luptă și la o serie de manevre internaționale”, au comunicat reprezentanții FRMB.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Comunicatul de presă al FRMB a fost emis cu ocazia începerii pe 02 decembrie a noului an de instrucție în cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse.

În prezent, în compunerea Corpului 11 Armată – Kaliningrad se află o brigadă și un regiment de infanterie moto, respectiv Brigada 79 Infanterie Moto – Gusev și Regimentul 7 Infanterie Moto – Kaliningrad. Probabil, noua divizie va fi constituită prin reorganizarea celor două structuri.

În paralel cu formarea diviziei de infanterie moto, în Regiunea Kaliningrad va fi operaționalizată și o divizie de aviație. Potrivit unor informații prezentate recent de cotidianul Izvestia, în Regiunea Kaliningrad, a început formarea Diviziei 132 Aviație Mixtă. În compunerea acesteia va intra Regimentul 4 Aviație de Asalt, dotat cu bombardiere de front Su-24 și avioane de vânătoare Su-30SM. De asemenea, din aceasta va face parte Regimentul 689 Aviație de Vânătoare, recent constituit. În perioada următoare, acesta va primi avioane modernizate Su-27SM și Su-35S. În sfârșit, în structura diviziei vor intra și Escadrila 396 Elicoptere Antisubmarin, Escadrila 125 Elicoptere și Escadrila 398 Aviație de Transport. Locul de dislocare al marii unități va fi la Cherniakhovsk.

Consolidarea grupării de trupe ruse din Regiunea Kaliningrad reprezintă o încercare de crea un echilibru de forțe, având în vedere faptul că statele NATO cu care se învecinează aceastea s-au consolidat din punct de vedere militar.

Această regiune izolată de restul teritoriului Federației Ruse rămâne una destul de vulnerabilă. Statele membre NATO au un avantaj serios în zonă, atât în ceea ce privește sistemele de atac, cât și sistemele de cercetare.

Regiunea Kaliningrad este o zonă de interes pentru statele membre NATO, fapt confirmat de intensificarea zborurilor de cercetare efectuate de-a lungul granițelor peninsulei.

Sursa: militarynews.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s