Crucișătorul Mareșal Ustinov al Flotei ruse de Nord a început deplasarea spre nordul Oceanului Atlantic

Serviciul de presă al Flotei de Nord din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a anunțat că, pe 01.12.2019, după încheierea primului exercițiu naval comun executat cu nave de luptă din China și Africa de Sud, detașamentul de nave format din crucișătorul Mareșal Ustinov, remorceherul de salvare SB-406 și petrolierul Vyazma a luat curs spre nordul Oceanului Atlantic.

Pe 30 noiembrie, crucișătorul Mareșal Ustinov a încheiat executarea în Atlanticul de Sud a unui exercițiu naval cu fregata Weifang a armatei de eliberare națională din China și cu fregata Amatola aparținând Forțelor Navale ale Africii de Sud.

Exercițiul internațional s-a încheiat cu o conferință desfășurată la bordul fregatei Amatola, la care marinarii din cele trei state au efectuat bilanțul activităților comune desfășurate pe mare.

Manevrele s-au desfășurat în partea de sud a Oceanului Atlantic, în raionul Capului Bunei Speranțe, și au durat trei zile. În prima etapă, a fost executat un exercițiu de asigurare a securității navigației în zona maritimă de activități economice. Navele de luptă au efectuat manevre comune și au executat trageri de artilerie asupra unor ținte navale. De asemenea, a fost executat un episod de apărare antiaeriană a unui detașament de nave.

Pe 29 noiembrie, marinarii din cele trei țări au desfășurat un exercițiu de salvare și au executat un episod de eliberare a unei nave capturate, pe care se aflau ostatici.

În etapa finală a exercițiului, rolul principal a fost jucat de luptătorii din subunitățile antiteroriste și din cadrul grupurilor de inspecție.

În timpul pregătirilor pentru partea practică a exercițiului internațional, infanteriștii marini ai Flotei de Nord au executat câteva antrenamente pentru eliberarea unei nave capturate, în portul Cape Town.

Detașamentul de nave al Flotei de Nord, condus de crucișătorul Mareșal Ustinov, a plecat din Baza Navală – Severomorsk pe 03 iulie, pentru a participa la Parada Navală Principală de la Sankt Petersburg. După paradă, echipajele crucișătorului și navelor auxiliare au participat la exercițiu Scutul oceanului-2019, care a fost executat în cadrul Forțelor Navale.

Timp de două luni, marinarii ruși au acționat în Marea Mediterană, unde au executat o serie de exerciții și au efectuat escale în Algeria, Egipt, Turcia, Grecia și Cipru. După ieșirea în Oceanul Atlantic, marinarii ruși au vizitat porturile Praia din Insulele Capului Verde și Malabo din Guineea Ecuatorială.

De la începutul marșului, navele au parcurs aproximativ 26.000 de mile marine.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Exercițiul internațional cu participarea unor nave de luptă și auxiliare din Federația Rusă, China și Africa de Sud a purtat numele de cod Mosi și a fost executat în perioada 25-30.11.2019. Partea practică a acestuia, cu ieșirea navelor pe mare, a durat trei zile (28-30 noiembrie).

Probabil, detașamentul de nave al Flotei de Nord, condus de crucișătorul Mareșal Ustinov, va reveni la Severomorsk. Pe timpul deplasării către Baza Navală principală a Flotei de Nord, cele trei nave vor mai desfășura o serie de activități de instrucție pe mare.

Sursa: mil.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s