Forțele Aerocosmice ale Federației Ruse au primit încă două avioane de vânătoare-bombardament Su-34

Agenția de presă rusă Interfax a informat, pe 03.12.2019, citând o sursă bine informată, că Forțele Aerocosmice ale Federației Ruse au primit în înzestrare încă două avioane de vânătoare-bombardament de tip Su-34.

“Două bombardiere Su-34, care au fost produse la Întreprinderea de Aviație din Novosibirsk, au fost predate beneficiarului”, a precizat sursa.

Potrivit declarațiilor acesteia, avioanele se îndreaptă deja către locul de dislocare permanentă.

Anterior, s-a anunțat că, în anul 2019, militarii au mai primit șase avioane de acest tip.

Este planificat ca, în acest an, Întreprinderea de Aviație din Novosibirsk, filială a companiei Sukhoi, parte a Corporației Întrunite Constructoare de Avioane (OAK), să încheie livrările de avioane Su-34, în baza contractului aflat în vigoare.

În luna noiembrie, sursa a declarat pentru Interfax că, până la sfârșitul anului 2019, Ministerul Apărării și compania Sukhoi vor încheia un nou contract pentru livrarea de avioane Su-34.

Producerea în serie a avionului Su-34 a început în luna aprilie 2005. În anul 2008, a fost încheiat un prim contract pentru livrarea către Forțele Aerocosmice a 32 de avioane de tip Su-34. De asemenea, în anul 2012, a fost încheiat un al doilea contract pentru livrarea altor 92 de avioane de acest tip. Anterior, s-a precizat că Ministerul rus al Apărării intenționează să achiziționeze aproximativ 200 de bombardiere de front Su-34, care s-au comportat foarte bine în timpul campaniei din Siria.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Până în prezent, Ministerul rus al Apărării a primit 122 de avioane de tip Su-34, din cele 124 contractate. Acest lucru înseamnă că, până la sfârșitul anului urmează să mai fie livrate încă două avioane de acest tip.

Înainte de livrarea din 03 decembrie a celor două bombardiere Su-34, fiecare Regiune Militară din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse dispunea de câte un regiment dotat cu astfel de avioane. Cu excepția regimentului din Regiunea Militară Sud, care are trei escadrile (36 de avioane), toate celelalte sunt structurate în două escadrile (24 de avioane).

De asemenea, o escadrilă de avioane Su-34 (12 avioane) a fost introdusă în dotarea Centrului 4 de stat pentru întrebuințare în luptă și pregătirea personalului navigant a Forțelor Aeriene din Lipetsk.

În total, Forțele Aerocosmice dispun de 10 escadrile complete de avioane de vânătoare-bombardament Su-34.

Deocamdată, nu se cunoaște beneficiarul ultimelor patru avioane de tip Su-34 (cele două livrate pe 03 decembrie și celelalte două, care mai urmează să fie livrate până la sfârșitul anului).

În ceea ce privește noul contract, trebuie spus faptul că acesta se va încheia pentru avioane de tip Su-34 tot în versiunea de bază și nu modernizate.

În cursul anului 2019, Ministerul Apărării și compania Sukhoi au încheiat un contract pentru efectuarea lucrărilor de dezvoltare a unei versiuni modernizate a bombardierului de front Su-34. Se presupune că bombardierul actualizat va primi capacități îmbunătățite de luptă, în principal datorită armelor noi și a avionicii avansate. Probabil, un contract pentru achiziționarea de avioane modernizate va fi încheiat în anii următori.

Sursa: militarynews.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s