În cadrul Flotei ruse de Nord, au fost reînființate două regimente de aviație

Serviciul de presă al Flotei de Nord din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a anunțat, pe 03.12.2019, că, odată cu începerea noului an de instrucție, pe 02 decembrie, în cadrul Armatei de Forțe Aeriene și Apărare Antiaeriană, au fost efectuate o serie de reorganizări.

Astfel, au fost reînființate un regiment de aviație mixtă și un regiment de elicoptere antisubmarin, care, în urmă cu 10 ani, au fost unificate într-o bază de aviație. De asemenea, din compunerea bazei a fost scoasă și o escadrilă de elicoptere, dotată cu elicoptere de tip Mi-8.

Ambele regimente de aviație vor fi dislocate în continuare pe aerodromul Severomorsk-1. De la începutul anului de instrucție, echipajele avioanelor și elicopterelor au început să desfășoare activități de pregătire pentru luptă în cadrul noilor structuri.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Începând cu data de 01 decembrie 2019, a fost desființată Baza 7050 Aeriană – Severomorsk, în subordinea căreia se mai aflau Grupul 2 Aviație – Kipelovo și Grupul 3 Aviație – Ostafievo.

În locul acestor structuri, pe aerodromul Severomosk-1, au fost constituite:

– Regimentul 403 Aviație Mixtă, dotat cu avioane Il-38, Il-18, Il-20RT, Il-22M, An-12, An-26 și Tu-134);

– Regimentul 830 Elicoptere Antisubmarin (Ka-27, Ka-29 și Ka-31);

– Escadrila de Elicoptere (Mi-8).

Sursele care prezintă știrea nu vorbesc nimic despre celelalte două structuri ale Bazei 7050 Aeriene, dislocate la Kipelovo și Ostafievo. Grupul 2 Aviație – Kipelovo are în dotare avioane de tip Tu-142MR și Tu-142MK, iar Grupul 3 Aviație – Ostafievo dispunea de avioane de transport An-12, An-24, An-26, An-72 și An-140-100.

Probabil, și pe baza acestora au fost sau urmează să fie create regimente sau escadrile de aviație. Potrivit wikipedia.org, se pare că la Kipelovo a fost constituită Escadrila 73 Aviație Antisubmarin, cu rază lungă de acțiune.

De fapt, reorganizarea componentei aeriene a Flotei de Nord nu pare să fi fost încheiată. Flota de Nord, care este considerată a cincea Regiune Militară a Federației Ruse, deocamdată, în mod neoficial, este singura structură în care nu există divizii de aviație. Astfel, regimentele și escadrilele se subordonează direct conducerii Armatei 45 Forțe Aeriene și Apărare Antiaeriană – Severomorsk. Cu siguranță, în perspectivă, în organica armatei vor apărea divizii de aviație, care vor grupa regimentele și escadrilele independente de aviație.

Surse: topwar.ru, bmpd.livejournal.com, wikipedia.org.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s