Fregata Amiral Kasatonov a revenit la Severomorsk, după testele efectuate în Marea Albă

Serviciul de presă al Flotei de Nord din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a anunțat că, pe 08.12.2019, prima fregată din producția de serie a Proiectului 22350, Amiral Kasatonov, a încheiat testele în Marea Albă și a revenit la Baza Navală principală din Severomorsk.

“Nava a executat marșul între baze, timp de două zile. În prezent, aceasta se află la radă în Baza Navală – Severomorsk din Golful Kola”, se arată în comunicatul de presă.

Testele de stat ale navei vor fi continuate.

“Cu o săptămână în urmă, echipajul navei a lansat o rachetă de croazieră de tip Kalibr asupra unei ținte terestre din poligonul Cizha din Regiunea Arkhanghelsk. La sfîrșitul lunii noiembrie, fregata a lansat rachete antinavă Kalibr și Oniks asupra unor ținte navale din Marea Albă”, a informat Statul major al Flotei de Nord.

Testarea navei a început pe 20 noiembrie.

“Programul de teste a fost îndeplinit mai mult de jumătate. După încheierea întregului complex de teste de stat și după semnarea actului de recepție a navei, aceasta va fi introdusă în compunerea Forțelor Navale. Fregata va fi introdusă în înzestrarea unei mari unități de nave de suprafață a Flotei de Nord”, se mai precizează în comunicatul de presă.

Amiral Kasatonov este a doua fregată Proiect 22350. Prima fregată din cadrul proiectului, Amiral Gorshkov, a fost predată Forțelor Navale în iulie 2018.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Fregata Amiral Kasatonov a lansat o rachetă de croazieră de tip Kalibr (3M14) asupra unei ținte terestre, pe 01.12.2019. Lansările de rachete antinavă de tip Kalibr (3M54) și Onyks (3M55) au fost executate pe 29 noiembrie.

Fregata va fi introdusă în dotarea Flotei de Nord până la sfârșitul anului 2019. La fel ca și fregata Amiral Gorshkov, aceasta va face parte din Divizia 43 Nave de Suprafață – Severomorsk. În compunera diviziei se mai află portavionul Amiral Kuznetsov, crucișătoarele Petru cel Mare și Mareșal Ustinov, precum și distrugătorul Amiral Ushakov.

Planurile privind dotarea Forțelor Navale cu fregate Proiect 22350 au fost modificate de mai multe ori. Inițial, s-a stabilit ca șase fregate de acest tip să fie construite pentru Flota rusă din Marea Neagră, însă, ulterior, a fost luată decizia înlocuirii acestora cu șase fregate Proiect 11356.

Reprezentații Forțelor Navale au informat că numărul total al fregatelor Proiect 22350 va fi de 20, apoi de 10-12, apoi de 15.

Cert este faptul că, pe lângă cele două fregate destinate Flotei de Nord, Amiral Gorshkov și Amiral Kasatonov, se mai află în construcție alte două nave de acest tip pentru aceeași flotă: Amiral Golovko și Amiral Isakov. Se estimează că acestea vor fi predate beneficiarului în decembrie 2020 și decembrie 2021.

De asemenea, pe 23.04.2019, a fost începută construcția simultană a fregatelor Amiral Amelko și Amiral Chichagov, destinate Flotei din Oceanul Pacific. În 2020 și 2021, va începe construcția altor două fregate de acest tip, care se estimează că vor fi predate Forțelor Navale în 2026 și 2027. Probabil, acestea vor fi introduse tot în dotarea Flotei din Oceanul Pacific.

Pe lângă construirea fregatelor Proiect 22350, conducerea Forțelor Navale are în vedere achiziționarea unor fregate modernizate Proiect 22350M. Până la sfârșitul anului, se așteaptă finalizarea proiectului tehnic al acestora. Introducerea în înzestrare a primei fregate Proiect 22350M este planificată pentru anul 2027. În total, se estimează că vor fi construite 12 fregate de acest tip.

Noile fregate vor avea un deplasament crescut de aproximativ 8.000 de tone și vor dispune de 48 de rachete de croazieră. De asemenea, în dotarea navelor se va afla și complexul de rachete antiaeriene Poliment-Redut, care va avea 96 de rachete antiaeriene.

Sursa: militarynews.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s