În Peninsula Crimeea, militarii ruși au desfășurat un exercițiu de asigurare a securității navigației

Departamentul asigurare informațională din cadrul Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) a anunțat, pe 08.12.2019, că, în cadrul Bazei Navale Crimeea, a fost executat un exercițiu de asigurare a securității navigației civile și militare.

“La exercițiu au participat toate posturile de radiolocație ale FRMN, atât cele staționare, cât și cele mobile, care au demonstrat un înalt nivel de pregătire pentru îndeplinirea misiunilor, potrivit destinației”, se arată în comunicatul de presă.

Statul major al FRMN a informat că, în desfășurarea activităților, au fost implicate echipajele posturilor radiotehnice și posturilor de transmisiuni dislocate pe litoralul Peninsulei Crimeea.

“Echipajele de luptă ale posturilor au îndeplinit normative de stabilire a contactului vizual și radioelectronic cu țintele indicate, precum și de asigurare a preciziei și oportunității datelor emise privind situația de la suprafața apei, pentru îndrumarea navigației navelor care desfășoară activități pe mare”, se mai precizează în comunicatul de presă.

Comentariu remnmilitaryblog.com: De-a lungul litoralului Peninsulei Crimeea sunt amplasate o serie de posturi radiotehnice și de comunicații. De regulă, acestea sunt dislocate în punctele extreme dinspre apă și pe înălțimile peninsulei.

O parte dintre aceste puncte aparțin FRMN și au ca misiune asigurarea securității navigației, iar o altă parte aparțin Forțelor Aerocosmice și îndeplinesc misiuni în sprijinul apărării antiaeriene a peninsulei.

Probabil, la exercițiu au participat facilitățile FRMN, care se pare că sunt conduse din Baza Navală Crimeea de la Sevastopol.

Exerciții de acest tip se desfășoară periodic în cadrul FRMN. Ultimul exercițiu a fost executat pe 15.07.2019.

Sursa: militarynews.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s