Crucișătorul Mareșal Ustinov al Flotei ruse de Nord a traversat Ecuatorul spre Emisfera Nordică

Serviciul de presă al Flotei de Nord din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a anunțat că, pe 10.12.2019, crucișătorul Mareșal Ustinov, însoțit de remorcherul de salvare SB-406 și petrolierul Vyazma a traversat Ecuatorul din Emisfera Sudică în Emisfera Nordică a Pământului.

De la ieșirea din apele teritoriale ale Africii de Sud și până în prezent, detașamentul de nave al Flotei de Nord a parcurs peste 2.000 de mile marine.

Marinarii au completat rezervele de combustibili și apă potabilă de la petrolier și au desfășurat mai multe exerciții navale de respingere a atacurilor aeriene ale aviației adversarului convențional, de contracarare a atacurilor unor ambarcațiuni de mare viteză de mici dimensiuni și de căutare a submarinelor.

În perioada următoare, detașamentul de nave al Flotei de Nord, condus de crucișătorul Mareșal Ustinov, va naviga spre nord, de-a lungul litoralului continentului african. Marșul de lungă durată al marinarilor Flotei de Nord a depășit deja două luni.

Detașamentul de nave al Flotei de Nord a plecat din Baza Navală – Severomorsk pe 03 iulie, pentru a participa la Parada Navală Principală de la Sankt Petersburg. După paradă, echipajele crucișătorului și navelor auxiliare au participat la exercițiu Scutul oceanului-2019, care a fost executat în cadrul Forțelor Navale.

Timp de două luni, marinarii ruși au acționat în Marea Mediterană, unde au executat o serie de exerciții și au efectuat escale în Algeria, Egipt, Turcia, Grecia și Cipru. După ieșirea în Oceanul Atlantic, marinarii ruși au vizitat porturile Praia din Insulele Capului Verde și Malabo din Guineea Ecuatorială.

La sfârșitul lunii noiembrie, marinarii Flotei de Nord au participat, pentru prima dată în istorie, la un exercițiu comun al Forțelor Navale din Federația Rusă, China și Africa de Sud, pentru asigurarea securității navigației și activităților economice navale. Pe lângă crucișătorul Mareșal Ustinov la exercițiul desfășurat în Atlanticul de Sud au mai participat fregata Weifang a armatei de eliberare națională din China și fregata Amatola aparținând Forțelor Navale ale Africii de Sud.

În total, de la începutul marșului, detașamentul de nave al Flotei de Nord a parcurs peste 28.500 de mile marine.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Probabil, detașamentul de nave al Flotei de Nord, condus de crucișătorul Mareșal Ustinov, se îndreaptă către Severomorsk.

Pe timpul deplasării către Baza Navală principală a Flotei de Nord, cele trei nave vor mai desfășura o serie de activități de instrucție pe mare.

Sursa: mil.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s