Fregata Amiral Essen a FRMN desfășoară un complex de exerciții navale în Marea Neagră

Serviciul de presă al Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a anunțat, pe 10.12.2019, că, în conformitate cu Planul de pregătire pentru luptă, fregata Amiral Essen a Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) desfășoară un complex de exerciții navale, cu lansări de rachete și trageri de artilerie, în acvatoriul Mării Negre.

În prima etapă, în timpul unui exercițiu de ducere a luptei navale, marinarii au executat trageri de artilerie asupra unor ținte maritime și au desfășurat algoritmi de distrugere a unei nave de suprafață a adversarului convențional, cu ajutorul complexului de rachete Kalibr, prin intermediul lansărilor electronice de rachete.

Pe timpul celei de-a doua etape a exercițiului, echipajul navei a respins atacurile avioanelor adversarului convențional, executând trageri de artilerie asupra unor ținte aeriene. Rolul adversarului convențional a fost jucat de echipajele a două avioane de tip  Su-24M din compunerea Aviației navale și Apărării Antiaeriene a FRMN.

Ieșirea navei pe mare se desfășoară în cadrul executării misiunilor de curs de către membrii echipajului, care constau în desfășurarea de activități individuale ale navei pe mare, potrivit destinației.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Fregata Amiral Essen aparține Diviziei 30 Nave de Suprafață – Sevastopol din cadrul FRMN.

Activitățile desfășurate în Marea Neagră sunt specifice misiunilor de curs K-2, respectiv activități individuale ale navei pe mare. De regulă, la începutul anului de instrucție, navele de luptă desfășoară misiuni de curs K-1, adică pregătirea navei pentru luptă și marș, în locul de dislocare permanentă.

Probabil, nava execută pregătiri pentru participarea la misiuni în cadrul Grupării navale operative a Forțelor Navale ale Federației Ruse, unde va înlocui fregata Amiral Makarov, aflată în zonă de la sfârșitul lunii septembrie.

În acest an, fregata Amiral Essen a mai îndeplinit o misiune în Marea Mediterană. Aceasta a plecat de la Sevastopol pe 28 februarie și a revenit în locul de dislocare permanentă pe 04 mai.

Surse: mil.ru, militarynews.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s