Incendiul de la bordul portavionului rusesc Amiral Kuznetsov a fost stins în totalitate

Agenția de presă rusă Tass a informat, pe 13.12.2019, citând o declarație a șefului Corporației Întrunite Constructoare de Nave (OSK), Aleksei Rakhmanov, că incendiul de la bordul portavionului Amiral Kuznetsov a fost stins în totalitate.

“Incendiul a fost stins complet în jurul orei 08.00 (ora Moscovei). Comisia de anchetă, care va stabili cauzele acestuia, și-a început activitatea”, a precizat Rakhmanov.

Între timp, numărul victimelor incendiului de pe portavion a crescut la 14. Potrivit unei surse bine informate, citate de agenția Interfax, numărul persoanelor spitalizate în urma incendiului este de 14, din care una a decedat. De asemenea, încă o persoană este dată dispărută și nu a fost găsită încă.

Serviciul de presă al Flotei de Nord anunțase anterior că, în timpul stingerii incendiului de la bordul portavionului Amiral Kuznetsov, au fost răniți 10 militari, care au avut nevoie de îngrijire medicală.

În ceea ce privește cauzele incendiului, se pare că acesta a izbucnit din cauza sudurii, care a aprins resturile de materiale inflamabile aflate pe puntea portavionului. Principalele surse de foc din compartimentul energetic au fost reprezentate de vopsea și resturi de carburanți și lubrifianți.

Incendiul a izbucnit în dimineața zilei de 12 decembrie, în timpul montării unor conducte și a unor trasee de cabluri.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Ținând cont de complexitatea lucrărilor executate la portavionul Amiral Kuznetsov, incendii de mici dimensiuni se produc zilnic la bordul acestuia.

După toate probabilitățile, pagubele materiale nu sunt foarte mari, iar procesul de reparare și modernizare a portavionului va continua, chiar și cu anumite întârzieri în ceea ce privește revenirea acestuia în serviciul de luptă, care era planificată pentru jumătatea anului 2021.

Surse: militarynews.ru, tass.ru, iz.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s