Echipaje ale complexelor rusești de rachete Iskander au respins atacul adversarului, în Regiunea Astrakhan

Serviciul de presă al Regiunii Militare Vest din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a anunțat că, pe 14.12.2019, în cadrul unui exercițiu tactic de specialitate, echipaje ale complexelor de rachete operativ-tactice Iskander ale unei brigăzi de rachete din Regiunea Kursk au respins atacul adversarului.

Militarii, pe timpul desfășurării exercițiului cu complexele Iskander, au respins atacul masiv al unor grupuri înarmate ale adversarului asupra unei coloane de tehnică militară, în condițiile întrebuințării armelor de distrugere în masă, într-un poligon din Regiunea Astrakhan.

Grupele de luptă de pază a complexelor de rachete au blocat atacatorii și au distrus punctele de foc ale acestora, permițând instalațiilor de lansare să se deplaseze în pozițiile de start.

La exercițiu, care va dura până la sfârșitul săptămânii, participă peste 1.200 de militari și aproximativ 300 de unități de armamente și tehnică de luptă.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Exercițiul tactic de specialitate se desfășoară în poligonul Kapustin Yar din Regiunea Astrakhan, cu participarea militarilor Brigăzii 448 Rachete – Kursk a Armatei 20 arme întrunite – Voronezh din Regiunea Militară Vest.

În cadrul exercițiului, pe 12 decembrie, a fost lansată o rachetă balistică a complexului Iskander-M, probabil de tip 9M723-1, care a distrus un punct de comandă fortificat al unei formațiuni înarmate ilegale, aflat la o distanță de aproximativ 60 de kilometri.

Brigada a preluat recent completul de nivel brigadă de rachete Iskander, fiind ultima mare unitate a Forțelor Terestre, care primește în înzestrare complexe de acest tip. Anterior, brigada a fost dotată cu complexe Tocikha-U.

Surse: mil.ru, militarynews.ru, iz.ru, tvzvezda.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s