Crucișătorul Mareșal Ustinov al Flotei ruse de Nord a intrat în Marea Mediterană

Serviciul de presă al Flotei de Nord din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a anunțat că, pe 18.12.2019, crucișătorul Mareșal Ustinov, însoțit de remorcherul de salvare SB-406 și petrolierul Vyazma, a traversat Strâmtoarea Gibraltar și a intrat în Marea Mediterană.

În perioada următoare, detașamentul de nave al Flotei de Nord va desfășura activități în Marea Mediterană potrivit planului marșului de lungă durată. Echipajele crucișătorului și remorcherului vor asigura completarea rezervelor de combustibili și apă potabilă de la petrolier și vor desfășura exerciții de asigurare a apărării antidiversiune pe timpul staționării într-o radă necunoscută.

Detașamentul de nave al Flotei de Nord a plecat din Baza Navală – Severomorsk pe 03 iulie, pentru a participa la Parada Navală Principală de la Sankt Petersburg. După paradă, echipajele crucișătorului și navelor auxiliare au participat la exercițiu Scutul oceanului-2019, care a fost executat în cadrul Forțelor Navale.

Timp de două luni, marinarii ruși au acționat în Marea Mediterană, unde au executat o serie de exerciții și au efectuat escale în Algeria, Egipt, Turcia, Grecia și Cipru. După ieșirea în Oceanul Atlantic, marinarii ruși au vizitat porturile Praia din Insulele Capului Verde și Malabo din Guineea Ecuatorială.

La sfârșitul lunii noiembrie, marinarii Flotei de Nord au participat, pentru prima dată în istorie, la un exercițiu comun al Forțelor Navale din Federația Rusă, China și Africa de Sud, pentru asigurarea securității navigației și activităților economice navale. Pe lângă crucișătorul Mareșal Ustinov la exercițiul desfășurat în Atlanticul de Sud au mai participat fregata Weifang a armatei de eliberare națională din China și fregata Amatola aparținând Forțelor Navale ale Africii de Sud.

În total, de la începutul marșului, detașamentul de nave al Flotei de Nord a parcurs peste 30.000 de mile marine.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Este posibil ca reitrarea navelor de luptă și auxiliare ale Flotei de Nord în Marea Mediterană să nu fi fost planificată. După aproximativ cinci luni și jumătate de marș, toată lumea se aștepta ca navele să se îndrepte către Severomosk, mai ales că detașamentul a mai îndeplinit misiuni în Marea Mediterană.

Probabil, situația de securitate din Regiunea Mării Mediterane a determinat conducerea Ministerului rus al Apărării să decidă că este nevoie din nou de prezența crucișătorului în această zonă.

Sursa: mil.ru.

Lasă un comentariu