La frontierele din sudul Federației Ruse, au fost executate aproximativ 250 de zboruri de cercetare pe an

În cadrul unui interviu acordat cotidianului Krasnaya Zvezda, publicat pe 20.12.2019, comandantul Armatei 4 Forțe Aeriene și Apărare Antiaeriană, general maior Nikolai Gostev, a declarat că subunitățile de apărare antiaeriană ale Federației Ruse au descoperit la frontierele sudice ale țării aproximativ 250 de zboruri pe an ale avioanelor de cercetare și aparatelor de zbor fără pilot.

“Începând din luna martie 2014, după integrarea Crimeii în Federația Rusă, activitățile de cercetare de la frontierele noastre sudice s-au intensificat permanent. Media zborurilor de cercetare descoperite de forțele de serviciu ale apărării antiaeriene în această regiune a fost de aproximativ 250 pe an. Principalele mijloace aeriene care participă la misiunile de cercetare sunt avioanele americane EP-3E (Aries) și P-8A (Poseidon), precum și dronele strategice RQ-4B Global Hawk”, a precizat Gostev.

De asemenea, Gostev a menționat că, în cursul anului 2019, subunitățile de apărare antiaeriană au descoperit și escortat 78.000 de obiecte aeriene. “Avioanele de vânătoare aflate în serviciu au fost ridicate în aer pentru a intercepta avioane de cercetare din statele membre NATO la frontierele sudice de peste 70 de ori”, a spus Gostev.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Misiunile de cercetare ale mijloacelor aeriene americane se desfășoară nu numai în Marea Neagră, ci și în Marea Baltică și în Marea Mediterană, fiind vizate, în primul rând, trupele ruse din Crimeea, din Regiunea Kaliningrad și din Siria.

De exemplu, pe 19.12.2019, au fost executate zboruri de cercetare în toate aceste zone, astfel: o dronă RQ-4B Global Hawk și un avion P-8A Poseidon în Marea Neagră, avioane RC-135V și E-8C Joint Stars în Marea Baltică și un avion P-8A Poseidon în Marea Mediterană.

Surse: militarynews.ru, tass.ru, ria.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s