Fregata Amiral Essen a Flotei ruse din Marea Neagră a plecat spre Marea Mediterană

Departamentul asigurare informațională al Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) a anunțat că, pe 21.12.2019, fregata Amiral Essen, dotată cu rachete de croazieră Kalibr, a început deplasarea de la Sevastopol către Marea Mediterană.

“În prezent, echipajul navei asigură trecerea acesteia prin Strâmtorile Bosfor și Dardanele. Este planificat ca, în cursul zilei de astăzi, fregata să intre în compunerea forțelor marii unități permanente a Forțelor Navale din zona maritimă îndepărtată”, se arată în comunictul de presă.

În Marea Mediterană acționează pe baze permanente o escadră rusească. Aceasta include aproximativ 10 nave de luptă și auxiliare. În luna septembrie, militarii ruși au informat și despre două submarine care îndeplinesc misiuni în Marea Mediterană.

Anterior, navele și submarinele rusești au executat atacuri din Marea Mediterană cu rachete de croazieră Kalibr asupra unor poziții ale luptătorilor sirieni.

Operația militară rusă din Siria se desfășoară începând din 30 septembrie 2015. Aviația din cadrul Forțelor Aerocosmice ale Federației Ruse sprijină operația terestră a armatei siriene. Federația Rusă dispune în Siria de o Bază Aeriană pe aerodromul din Hmeimim și de o Bază Navală în portul Tartus.

În luna ianuarie 2017, o sursă a Interfax a anunțat că militarii ruși modernizează Baza Navală de la Tartus, pentru ca aceasta să poată primi crucișătoare. În acest scop s-a lucrat la adâncirea și extinderea șenalului navigabil spre portul Tartus.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Fregata Amiral Essen aparține Diviziei 30 Nave de Suprafață – Sevastopol a FRMN, fiind una din cele trei fregate Proiect 11356 primite de flotă în ultimii ani.

Înainte de plecarea în misiune, fregata a desfășurat misiuni de curs K-2 în Marea Neagră, unde a executat un complex de exerciții navale, cu lansări de rachete și trageri de artilerie. În cadrul acestora, pe 11.12.2019, fregata a lansat o rachetă de croazieră de tip 3M14, asupra unei ținte terestre aflate la o distanță de aproximativ 140 de mile marine (peste 250 de kilometri). Ținta amplasată în poligon a fost lovită într-un interval de 137 de secunde.

Probabil, fregata Amiral Essen va înlocui fregata Amiral Makarov, care desfășoară misiuni în cadrul Grupării navale operative a Forțelor Navale ale Federației Ruse din Marea Mediterană începând de la sfârșitul lunii septembrie.

În acest an, fregata Amiral Essen a mai executat o misiune în Marea Mediterană. Aceasta a plecat de la Sevastopol pe 28 februarie și a revenit în locul de dislocare permanentă pe 04 mai.

Surse: militarynews.ru, twitter.com.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s