În Ucraina, Podul Crimeea peste Strâmtoarea Kerci este considerat “țintă militară”

Așa-numitul “coordonator” al site-ului Rezistența informațională, Konstantin Mashovets, a comentat pentru mass-media ucraineană deschiderea circulației feroviare pe Podul Crimeea. Potrivit declarațiilor acestuia, podul poate fi considerat acum “un obiectiv militar”.

Reprezentantul Rezistenței informaționale a precizat că, până acum, trupele ruse din Crimeea au avut dificultăți în ceea ce privește asigurarea logistică. Podul este capabil în prezent să asigure înlăturarea acestora și să scurteze timpul necesar aprovizionării trupelor. Prin urmare, asigurarea logistică a grupării de trupe din Peninsula Crimeea se va îmbunătăți în mod semnificativ.

De asemenea, potrivit declarațiilor lui Mashovets, podul crește mobilitatea și manevrabilitatea grupării de trupe.

Partea feroviară a Podului Crimeea peste Strâmtoarea Kerci a fost deschisă de președintele rus, Vladimir Putin, pe 23.12.2019. Primul tren de pasageri pe ruta Sankt Petersburg – Sevastopol a ajuns la destinație în dimineața zilei de 25 decembrie, traversând Podul Crimeea în seara zilei de 24 decembrie.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Este evident faptul că Podul Crimeea peste Strâmtoarea Kerci este un obiectiv de infrastructură de importanță strategică. Pentru orice eventual adversar al Federației Ruse acesta va reprezenta o țintă foarte importantă, ce ar trebui distrusă în prima fază a unei operații militare.

Bineînțeles că reprezentanții ruși au asigurat pentru Podul Crimeea o apărare pe măsura importanței acestuia. Misiunea principală de apărare a obiectivului aparține Rosgvardia, dar la aceasta contribuie toate structurile de forță din regiune, inclusiv Forțele Armate, prin intermediul Flotei ruse din Marea Neagră.

Pentru apărarea podului, în anul 2018, în cadrul Rosgvardia a fost creată o brigadă cu destinație specială.

Apărarea podului vizează, în primul rând, protecția acestuia impotriva unor atacuri aeriene sau a unor operațiuni de diversiune.

Apărarea antiaeriană a Podului Crimeea este asigurată cu toate categoriile de mijloace de rachete antiaeriene, cu rază scurtă, medie și lungă de acțiune. În luna decembrie 2018, în zona localității Kerci, a fost operaționalizat un divizion de rachete antiaeriene S-400, care are ca misiune principală apărarea antiaeriană a Podului Crimeea.

Sursa: topwar.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s