Trupele de Apărare Antiaeriană din Federația Rusă vor primi armamente noi, bazate pe noi principii fizice

În cadrul unui interviu acordat cotidianului Krasnaya Zvezda, publicat pe 25.12.2019, comandantul Trupelor de Apărare Antiaeriană ale Federației Ruse, general locotenent Aleksandr Leonov, a declarat că, în perspectivă, trupele pe care le conduce vor primi armamente noi, bazate pe noi principii fizice.

“Pe termen lung, este planificat ca Trupelor de Apărare Antiaeriană să fie dotate cu complexe de rachete antiaeriene bazate pe noi principii fizice, a căror dezvoltare are loc în prezent”, a declarat generalul.

Generalul nu a precizat, în mod concret, la ce armamente se referă.

Armamentele bazate pe noi principii fizice sunt armamente create prin procese și fenomene fizice care nu au fost folosite anterior la armele convenționale (arme de foc) sau la armele de distrugere în masă (nucleare, chimice, bacteriologice). În funcție de principiul acțiunii, acestea pot fi, de exemplu, arme laser, arme cinetice sau cu radiofrecvență.

Dotarea trupelor ruse cu armamente bazate pe noi principii fizice a început în anul 2017, în cadrul Programului de stat pentru înzestrare. Pentru prima dată, președintele Vladimir Putin a vorbit despre existența acestora în luna martie 2018, în timpul unui discurs susținut în Adunarea Federală.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Președintele Vladimir Putin a vorbit în primăvara anului 2018 despre laserul de luptă Peresvet, destinat Trupelor de Rachete cu Destinație Strategică (RVSN).

Recent, ministrul rus al apărării, general de armată Serghei Șoigu, a anunțat că, la 01.12.2019, s-a încheiat dotarea RVSN cu lasere de luptă Peresvet. Acestea au fost instalate în raioanele de poziție a cinci divizii de rachete.

Probabil, în perioada următoare, armamente similare vor fi livrate și Trupelor de Apărare Antiaeriană.

Trebuie precizat faptul că Trupele de Apărare Antiaeriană sunt parte a Forțelor Terestre. În Federația Rusă mai există și Trupele de Rachete Antiaeriene, care fac parte din organica Forțelor Aerocosmice.

Sursa: ria.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s