Nava de patrulare Dmitri Rogachev a FRMN a respins un atac al dronelor în Marea Neagră

Departamentul asigurare informațională al Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) a anunțat că, pe 25.12.2019, echipajul navei de patrulare Dmitri Rogachev a desfășurat un exercițiu de apărare antiaeriană, îndeplinind algoritmi de descoperire și respingere a atacurilor unor ținte aeriene de mici dimensiuni ale adversarului convențional.

Potrivit planului exercițiului, în timpul îndeplinirii de misiuni potrivit destinației, în unul din poligoanele de pregătire pentru luptă ale FRMN, echipajele de apărare antiaeriană ale navei de patrulare Dmitri Rogachev au descoperit o țintă necunoscută și au clasificat-o ca fiind un aparat de zbor fără pilot. La comandă, mijloacele de apărare antiaeriană ale navei au fost aduse în stare de întrebuințare în luptă.

După identificarea obiectului ca aparținând adversarului, drona a fost distrusă cu ajutorul mijloacelor de apărare antiaeriană ale navei.

Rolul adversarului aerian a fost jucat de subunități de UAV-uri din compunerea FRMN, dislocate în Peninsula Crimeea.

Exerciții de respingere a atacurilor cu drone ale adversarului convențional sunt executate în mod regulat de către marile unități de nave și de unitățile de apărare de coastă ale FRMN, în colaborare cu subunitățile de UAV-uri.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Nava de patrulare Dmitri Rogachev aparține Brigăzii 184 Nave Pază Raion Maritim – Novorossiysk din cadrul Bazei Navale – Novorossiysk a FRMN.

Subunitățile de UAV-uri participante la activitățile de pregătire pentru luptă aparțin Regimentului 318 Aviație Mixtă – Kacha din cadrul Aviației Navale a FRMN. În compunerea regimentului se află o escadrilă de UAV-uri dotată cu drone de tip Forpost. De asemenea, în organica acestuia se mai află subunități înzestrate cu drone Orlan-10.

Activitățile desfășurate în Marea Neagră sunt normale pentru această perioadă. Este posibil ca nava de patrulare Dmitri Rogachev să se pregătească pentru desfășurarea de misiuni în Marea Mediterană, în cadrul Grupării navale operative a Forțelor Navale ale Federației Ruse. Cealaltă navă de acest tip din organica brigăzii, Vasili Bykov, a revenit recent din Marea Mediterană.

Sursa: mil.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s