În Federația Rusă, a fost lansat la apă primul submarin nuclear clasa Yasen-M, din producția de serie

Agenția de presă rusă Tass a informat că, pe 25.12.2019, primul submarin nuclear Proiect 885, clasa Yasen-M, din producția de serie, Novosibirsk, a fost lansat la apă la Șantierul Naval Sevmash din Severodvinsk.

Comanda de lansare a fost dată de directorul șantierului, Seghei Voronko, după care, comandantul submarinului, căpitan rang II Maksim Shpirko, a spart sticla de șampanie de bordul acestuia.

“Este foarte plăcut faptul că încheiem anul aniversar pentru întreprindere cu un eveniment atât de important precum lansarea la apă a submarinului Novosibirsk”, a spus Voronko la ceremonie.

Pe 21 decembrie, Șantierul Naval Sevmash din Severodvinsk a sărbătorit 80 de ani de la înființare.

După cu a declarat după ceremonie directorul general al Biroului de Construcții de Mașini Malakhit, Vladimir Dorofeev, Novosibirsk va fi cel mai silențios dintre submarinele nucleare ale Federației Ruse. “Acest submarin are un caracter universal, fiind capabil să se lupte cu nave de suprafață, cu grupări navale de suprafață sau cu submarine și să distrugă obiective din zona de coastă”, a precizat Dorofeev.

Comandantul Bazei Navale din Marea Albă, Konstantin Kabantsov, a menționat că submarinul îndeplinește toate cerințele moderne și a suferit îmbunătățiri semnificative în comparație cu predecesorul său, submarinul Severodvinsk. “Acesta dispune de arme radioelectronice îmbunătățite, capacitate crescută de detectare a țintelor și de recepționare a datelor despre indicarea țintelor. Adică nava îndeplinește, în prezent, toate cerințele moderne ale războiului maritim”, a spus Kabantsov.

La ceremonie a participat, de asemenea, și adjunctul guvernatorului Regiunii Novosibirsk, Vasili Smirnov. “Este al patrulea submarin, care este denumit Novosibirsk. Ne vom asuma patronarea acestuia și întărirea relațiilor cu echipajul”, a menționat Smirnov.

În prezent, în compunerea Forțelor Navale se află submarinul nuclear Severodvinsk, Proiect 885, clasa Yasen. Primul submarine Proiect 885M, clasa Yasen-M, Kazan, se află în teste și urmează să fie predat Forțelor Navale în 2020.

În prezent, la Șantierul Naval Sevmash din Severodvinsk, parte a Corporației Întrunite Constructoare de Nave, se află, în diverse stadii de construcție, șase submarine Proiect 885M. În anul 2019, a mai fost încheiat încă un contract pentru construirea altor două submarine de acest tip.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Submarinele Proiect 885 și 885M sunt submarine nucleare purtătoare de rachete de croazieră de generația a patra. Acestea pot întrebuința rachete de croazieră de tip Kalibr și Onyks, iar în perspectivă și rachete hipersonice Zircon.

Submarinul K-560 Severodvinsk a fost introdus în dotarea Flotei de Nord în anul 2014.

Până în prezent, Ministerul rus al Apărării a contractat opt submarine Proiect 885M, clasa Yasen-Y, care vor fi împărțite între Flota de Nord și Flota din Oceanul Pacific (câte patru pentru fiecare).

Este planificat ca submarinele K-561 Kazan și K-573 Novosibirsk să fie introduse în înzestrarea Flotei de Nord și Flotei din Oceanul Pacific, în luna decembrie 2020.

Următoarele patru submarine, K-571 Krasnoyarsk, K-564 Arkhanghelsk, K-? Perm și K-? Ulyanovsk, vor fi livrate câte un submarin pe an, în lunile decembrie 2021, 2022, 2023 și 2024. Primul și al treilea vor merge la Flota de Nord, iar al doilea și al patrulea vor fi destinate Flotei din Oceanul Pacific.

Ultimele două submarine vor fi livrate Flotei de Nord și Flotei din Oceanul Pacific, în lunile decembrie 2026 și 2027.

Sursa: tass.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s