Trupele Cosmice ale Federației Ruse au lansat o rachetă purtătoare Rokot de pe Cosmodromul Plesetsk

Departamentul pentru informare și comunicații în masă din cadrul Ministerului rus al Apărării a anunțat că, pe 27.12.2019, la ora 02.11 (ora Moscovei), un echipaj de luptă al Trupelor Cosmice a lansat, de pe Cosmodromul Plesetsk (Regiunea Arkhanghelsk) o rachetă purtătoare ușoară din clasa Rokot, cu un bloc de aparate cosmice de comunicații Gonets-M și un aparat cosmic Blits-M.

Toate operațiile dinaintea startului și lansarea rachetei cosmice Rokot s-au desfășurat normaș. Mijloacele de la sol ale Trupelor Cosmice au asigurat controlul asupra lansării și zborului rachetei purtătoare.

Este a doua lansare a unei rachete ușoare din clasa Rokot executată de pe Cosmodromul Plesetk în anul 2019. Lansarea anterioară a avut loc de pe cosmodromul din nordul Federției Ruse pe 30 august 2019. În total, în acest an, echipajele de luptă ale Trupelor Cosmice au efectuat de pe Cosmodromul Plesetsk opt lansări de rachete cu destinație cosmică. Este vorba despre două lansări ale rachetei Rokot și șase lansări ale rachetei Soiuz-2.

Sursa: mil.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s