Federația Rusă, Iranul și China au început executarea unui exercițiu comun, în Oceanul Indian

Departamentul pentru informare și comunicații în masă din cadrul Ministerului rus al Apărării a anunțat, pe 27.12.2019, că Federația Rusă, Iranul și China vor desfășura un exercițiu comun, în perioada 27-30 decembrie, în partea de nord a Oceanului Indian.

“În perioada 27-30 decembrie 2019, un detașament de nave de luptă al Flotei ruse din Marea Baltică (FRMB), format din fregata Iaroslav Mudry, petrolierul Yelnya și remorcherul de salvare Viktor Konetskiy, va participa la un exercițiu ruso-iraniano-chinez, care se va desfășura în partea de nord a Oceanului Indian”, se arată în comunicatul de presă.

“În timpul exercițiului, marinarii ruși, iranieni și chinezi, vor executa elemente de manevrare comune, de organizare a comunicațiilor, de acordare a ajutorului pentru o navă aflată în dificultate, precum și un antrenament de eliberare a unei nave reținute de pirați. Exercițiul, în formatul actual, se va desfășura pentru prima dată”, au precizat reprezentanții ministerului.

Potrivit declarațiilor acestora, înțelegerea privind executarea acestui exercițiu a fost încheiată în luna iulie a acestui an, la Sankt Petersburg, în timpul Paradei Navale Principale.

Acesta este primul comentariu făcut de Ministerul rus al Apărării pe marginea exercițiului. Anterior, despre manevre au vorbit militarii iranieni.

Cu o zi înainte, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe al Federației Ruse, Maria Zakharova, a declarat, la un briefing la Moscova, că exercițiul este orientat spre sprijinirea securității în regiune. “Noi ne desfășurăm activitățile în mod deschis și legal. Suntem preocupați de sprijinirea stabilității în regiune, a securității și luptei împotriva terorismului”, a spus Zakharova.

Reprezentantul Forțelor Armate ale Iranului, Abolfazl Shekarchi, a declarat anterior, citat de agenția IRNA, că exercițiul se va desfășura în Oceanul Indian și în Golful Oman.

Ambasadorul Iranian la Moscova, Mehdi Sanai, a declarat, pe 05 decembrie, că pregătirea exercițiului se face de mai mult timp și nu este legată de activitatea sporită a SUA în regiune. “Acest plan a fost pregătit cu câteva luni în urmă. S-a luat o decizie în acest sens”, a precizat acesta în cadrul unei conferințe de presă desfășurate la Moscova, răspunzînd la o întrebare a unui ziarist al Interfax.

Pe 20 decembrie, Serviciul de presă al FRMB a anunțat că, după desfășurarea de exerciții comune cu India, detașamentul de nave format din fregata Iaroslav Mudry, petrolierul Yelnya și remorcherul de salvare Viktor Konetskiy se îndreaptă spre Iran. Scopul vizitei nu a fost precizat.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Detașamentul de nave al FRMB, format din fregata Iaroslav Mudry, remorcherul maritim Viktor Konetskiy și petrolierul Yelnya, a plecat din Baza Navală – Baltiysk pe 01.10.2019, pentru desfășurarea unui marș de lungă durată.

Obiectivul principal al acestuia a fost reprezentat de participarea la partea navală a exercițiului ruso-indian Indra-2019, care a fost executat, în perioada 10-19 decembrie, în acvatoriul Oceanului Indian.

Înaintea participării la exercițiu, navele au îndeplinit misiuni în Marea Mediterană în cadrul Grupării navale operative a Forțelor Navale și au desfășurat activități împotriva pirateriei maritime în Cornul Africii.

Sursa: militarynews.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s