Forțele Aerocosmice ale Federației Ruse vor primi un sistem pentru executarea operațiilor centrate în rețea

Într-un interviu acordat cotidianului Krasnaya Zvezda, publicat pe 28.12.2019, adjunctul ministrului rus al apărării, Aleksei Krivoruchko, a declarat că Ministerul Apărării a efectuat un experiment cu întrebuințarea unui sistem automatizat de conducere (ASU) la nivel tactic și, începând din anul 2020, este planificată cumpărarea a patru produse din compunerea acestuia.

“Continuă lucrările de dezvoltare a unui sistem de conducere automatizat de perspectivă la nivel tactic, cu termen de finalizare în anul 2021, în care vor fi implementate experiențele cu sistemele automatizate de conducere obținute în timpul exercițiilor și conflictelor locale”, a precizat Krivoruchko.

Potrivit declarațiilor sale, în interesul Forțelor Aerocosmice, în cadrul preogramului Perspektiva-ASU sunt dezvoltate 13 complexe de mijloace automatizate la diverse nivele, de la complexul de mijloace automatizate al punctului de comandă al apărării amtiaeriene și aviației Regiunii Militare, până la punctul de conducere a aviației. În același timp, se dezvoltă un modul de comunicații aeriene pentru conducerea tuturor aparatelor de zbor aflate în înzestrare sau de perspectivă.

“În anul 2019 a fost organizat și s-a desfășurat cu succes un experiment tehnico-militar, cu implicarea sistemelor automatizate de conducere, sistemelor de rachete antiaeriene și aparatelor de zbor aflate în dotare și anumitor părți ale sistemului aflat în dezvoltare. Începând de anul viitor este planificată achiziționarea a patru produse din compunerea sistemului. În principiu, acest sistem va reprezenta baza așa-numitului sistem de conducere a trupelor centrat în rețea”, a spus adjunctul ministrului apărării.

Sursa: tass.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s