Militarii ruși din Tadjikistan au executat un exercițiu special, cu întrebuințarea complexului de război electronic Pole-21

Serviciul de presă al Regiunii Militare Centru din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a anunțat, pe 02.01.2020, că, în cadrul unui exercițiu special complex, militarii Bazei Militare 201 din Tadjikistan au întrebuințat complexul de război electronic Pole-21 pentru apărarea împotriva mijloacelor aeriene de cercetare și dirijare a armamentelor.

În timpul exercițiului, specialiștii în război electronic au întrebuințat complexul de bruiaj Pole-21 pentru protecția zonei locuite și administrative a bazei, a depozitelor de armament și a pozițiilor complexelor de rachete antiaeriene S-300 din poligonul Liaur.

Prin executarea bruiajului, specialiștii în război electronic au intrerupt canalele de conducere și culegere a informațiilor ale mijloacelor aeriene de cercetare și dirijare a armamentelor adversarului convențional, care folosesc comunicațiile prin satelit și sistemul de radionavigație globală.

Pentru a crea o cupolă de protecție radioelectronică, militarii ruși au folosit, în paralel cu complexul Pole-21, și alte mijloace de război electronic avute la dispoziție, precum Zhitel, Silok și Lesocek. Acest lucru a întărit protecția marii unități rusești împotriva întrebuințării aparatelor de zbor fără pilot, a mijloacelor de cercetare radiotehnică și radioelectronică, precum și a dirijării armamentelor de înaltă precizie ale adversarului convențional.

În total, la exercițiu au participat peste 500 de militari și peste 100 de unități de tehnică militară și specială.

Baza Militară 201 din Tadjikistan reprezintă cele mai puternic obiectiv militar al Federației Ruse din străinătate. Aceasta este dislocată în localitățile Dushanbe și Bokhtar. În baza unui acord încheiat în octombrie 2012, marea unitate poate funcționa în Tadjikistan până în anul 2042.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Stația de bruiaj Pole-21 a fost introdusă în dotarea Bazei Militare 201 din Tadjikistan la sfârșitul anului 2019.

Aceasta este destinată pentru protecția obiectivelor de importanță strategică împotriva rachetelor de crozieră, a dronelor și bombelor de aviație dirijate.

Stația bruiază aparatura care întrebuințează semnalele provenite pe canalele de comunicații prin satelit și ale sistemului de radionavigație globală.

Sursa: mil.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s