În punctele de dislocare ale Flotei ruse din Marea Neagră, au fost executate exerciții antidiversiune

Departamentul asigurare informațională al Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) a anunțat că, pe 02.01.2020, în cadrul Bazelor Navale din Sevastopol și Novorossiysk, au fost executate exerciții de luptă cu diversioniștii subacvatici ai adversarului convențional.

Militarii din cadrul detașamentelor de luptă cu forțele și mijloacele de diversiune ale FRMN au executat un exercițiu planificat, în cadrul căruia au îndeplinit misiuni de instrucție și luptă sub apă.

Scafandrii au desfășurat activități de căutare a diversioniștilor adversarului, în echipamente speciale, în compunerea grupurilor. În afară de aceasta, monitorizarea situației subacvatice a fost efectuată de la bordul unei vedete antidiversiune multirol de tip Gracionok, cu ajutorul complexului de căutare-salvare Kalmar.

Diversioniștii, al căror rol a fost jucat de scafandri specialiști din compunerea detașamentelor de luptă cu forțele și mijloacele de diversiune, au fost descoperiți și ulterior distruși, cu întrebuințarea armamentului special de tragere sub apă. După aceea, scafandrii de luptă au inspectat zona subacvatică a unui raion indicat, pentru descoperirea dispozitivelor explozive și minelor instalate de adversarul convențional.

Exercițiul a fost executat în conformitate cu Planul de pregătire pentru luptă al FRMN, în poligoane special amenajate din zonele de responsabilitate ale Bazei Navale Crimeea din Sevastopol și Bazei Navale din Novorossiysk.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Fiecare Bază Navală din cadrul Forțelor Navale ale Federației Ruse dispune de o brigadă de nave pentru paza raionului maritim, în compunerea căreia se află un Detașament de luptă împotriva forțelor și mijloacelor de diversiune submarine ale adversarului convențional.

Detașamentele sunt formate, în special, din scafandri, care au în dotare armamente speciale pentru lupta sub apă, dar și vedete rapide antidiversiune din clasa Gracionok.

Exercițiile antidiversiune se desfășoară periodic în cadrul Bazelor Navale și au ca scop perfecționarea deprinderilor participanților pentru lupta împotriva diversioniștilor adversarului.

Sursa: mil.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s